All Seasons

Season 1

  • S01E01 7 kuoli kolarissa Loimaalla

    • July 5, 2010
    • YLE

    Valtatiellä 9 tapahtui myöhään eilen illalla erittäin vakava liikenneonnettomuus, jossa oli mukana henkilöauto ja pikkubussi. Rajussa kolarissa menehtyi kaiken kaikkiaan seitsemän ihmistä, kuusi henkilöautossa ollutta nuorta ja pikkubussin kuljettaja. Poliisin mukaan nuorten ohjaama auto oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajautunut vastaan tulevien kaistalle ja törmännyt pikkubussin keulaan. Onnettomuuspaikka on noin 12 kilometriä Loimaalta Tampereen suuntaan. Tilanne onnettomuuspaikalla oli pitkään kaoottinen. Valtatie 9 oli täysin poikki ja liikenne ohjattiin kiertämään Alastaron kautta. Keliolosuhteet olivat olleet hyvin vaikeat pitkään jatkuneen märän lumisateen jäljiltä.

  • S01E02 Varusmiesten auto mereen Turussa

    • July 12, 2010
    • YLE

    Kiirastorstaina aamuyöstä Turun Länsisatamassa tapahtui vakava liikenneonnettomuus. Iltalomalta palaavien varusmiesten auto suistui toistaiseksi tuntemattomasta syystä satama-altaaseen. Henkilöauto vei mukanaan viisi varusmiestä, joista ainoastaan yksi ehti pelastua. Hätäkeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta klo 02.15. Pelastusmiehistön saapuessa paikalle autossa olleiden hyväksi ei ollut tehtävissä enää mitään. Onnettomuutta tutkimaan on asetettu tutkintalautakunta.

  • S01E03 Yksi kuoli kolarissa Espoossa

    • July 19, 2010
    • YLE

    Espoon Kaitaantiellä tapahtui perjantai-iltana kahden auton vakava liikenneonnettomuus, jossa kuoli yksi ja loukkaantui kaksi henkilöä. Toinen ajoneuvoista oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajautunut tien vastakkaiselle kaistalle ja törmännyt kylki edellä vastaan tulevan auton keulaan. Silminnäkijän mukaan auto oli heittelehtinyt voimakkaasti ennen törmäystä. Tapahtumahetkellä sää oli pilvipoutainen ja tien pinta kuiva. Heittelehtineen onnettomuusauton kuljettajan epäillään olleen alkoholin vaikutuksen alaisena.

  • S01E04 Rattijuoppo tappoi nuoren Kuortaneella

    • July 26, 2010
    • YLE

    16-vuotias poika jäi rattijuopon yliajamaksi äitienpäivän iltana Kuortaneella. Yliajo tapahtui Kuortaneen keskustan halki johtavalla Keskustiellä. Auto oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä törmännyt tiellä kävelleeseen nuoreen. Onnettomuudella on paljon todistajia, koska paikalla oli useita nuoria juhlimassa Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-kisoissa saavuttamaa hopeamitalia. Auton kerrotaan ajaneen ylinopeutta. Uhri kuljetettiin jatkohoitoon Seinäjoen keskussairaalaan, missä hän myöhemmin menehtyi onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Poliisi epäilee yliajajan olleen humalassa.

  • S01E05 Nuori mopoilija menehtyi Joutsassa

    • August 2, 2010
    • YLE

    Nuori mopoilija menehtyi keskiviikkoiltapäivänä liikenneonnettomuudessa Joutsassa. Mopopoika ajoi toistaiseksi tuntemattomasta syystä kärkikolmion takaa suoraan linja-auton eteen Joutsan Angesselässä. Linja-auton kuljettaja ei ehtinyt reagoida tilanteessa juuri mitenkään. Linja-auto oli tulossa Luhangasta Joutsaan. Poliisin mukaan kuljettajaa ei epäillä rikoksesta. Vuonna 1994 syntynyt mopon kuljettaja sai törmäyksessä vakavia vammoja ja menehtyi myöhemmin keskussairaalassa Jyväskylässä. Onnettomuus sattui hieman kello 16 jälkeen. Korpilahdentie oli onnettomuuden vuoksi suljettuna ja paikan raivaaminen jatkui vielä illalla.

  • S01E06 Rattijuoppo ajoi naisen päälle Kuopiossa

    • August 9, 2010
    • YLE

    Myöhään perjantai-iltana Kuopion Petosen kaupunginosassa tapahtui liikenneonnettomuus, jossa nuori nainen joutui yliajajan uhriksi. Yliajajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Uhri oli poistumassa paikallisesta ravintolasta ja ylittämässä läheistä suojatietä, jolloin auto oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä törmännyt naiseen. Nainen oli menehtynyt heti. Yliajaja pakeni aluksi paikalta, mutta ilmoittautui myöhemmin itse poliisille. Tapahtuma-aikaan sää oli selkeä, mutta tien pinta oli ollut liukas. Tieosuus oli valaistu. Tapahtumalla oli useita silminnäkijöitä.

  • S01E07 Yksi menehtyi Jäppilän ulosajossa

    • August 16, 2010
    • YLE

    Nuori mies ajoi henkilöautollaan ulos tieltä Jäppilän kylällä Pieksämäellä eilen illalla. Auton kuljettaja menehtyi heti, mutta kyydissä olleet kaksi nuorta miestä loukkaantuivat vakavasti. Heillä ei uskota olevan hengen vaaraa. Auto oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä lähtenyt loivassa kaarteessa sivuluisuun ja päätynyt kylki edellä puuhun. Kuljettajan epäillään olleen humalassa ja ajaneen ylinopeutta. Tapahtumahetkellä sääolosuhteet olivat vuodenaikaan normaalit. Tien kerrotaan muuttuneen hetki ennen onnettomuutta päällystetystä sorapintaiseksi. Tie oli ollut märkä ja sen pinnassa oli havaittu epätasaisuutta.

  • S01E08 Poliisi jäi rattijuopon yliajamaksi Kälviällä

    • August 23, 2010
    • YLE

    Noin viidenkymmenen kilometrin takaa-ajo päättyi poliisimiehen kuolemaan 8-tiellä Kälviällä. Onnettomuus tapahtui myöhään lauantaina pysäytystilanteessa, kun kaksi poliisipartiota aikoi levittää piikkimaton kaaharin eteen. Pohjoisen suunnasta saapunut pakoauto ajoi toistaiseksi tuntemattomasta syystä poliisimiehen päälle. Kuljettaja ja kaksi matkustajaa saivat onnettomuudessa ruhjeita. Onnettomuuden jälkeen heidät vietiin hoidettaviksi Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan. Kuljettajaa epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi murhasta ja törkeästä liikenteen vaarantamisesta.

Season 2

  • S02E01 Moottoripyörällä päin autoa Lempäälässä

    • July 11, 2011
    • YLE

    Nuori moottoripyöräilijä sai erittäin pahoja palovammoja liikenneonnettomuudessa Lempäälässä Pirkanmaalla. Kevytmoottoripyörän polttoainetankki syttyi räjähdysmäisesti tuleen sen jälkeen kun moottoripyörä ja henkilöauto olivat kolaroineet risteyksessä. 17-vuotias oli lähtenyt kevytmoottoripyörällään kotoaan kohti koulua, kun Moisiontien ja Tampereentien risteyksessä vastaan tullut Volvo kääntyi yllättäen hänen eteensä. Motoristi törmäsi päin kääntyvän auton keulaan sillä seurauksella, että moottoripyörän bensatankki räjähti, sytyttäen hänet kauttaaltaan tuleen. Henkilöauton kuljettaja sai käsiinsä palovammoja yritettyään auttaa moottoripyöräilijää. Auton etuosa paloi, sillä tuli levisi moottoripyörästä myös autoon. Lahjakkaan jääkiekkoilijanuorukaisen kehosta paloi 52%:a ja häntä pidettiin tapaturman seurauksena kaksi kuukautta nukutettuna Töölön sairaalassa Helsingissä. "Vaikka kuinka kova jätkä ois, ni se itsetunto häviää" Vakavassa moottoripyöräonnettomuudessa 52 prosenttisesti palanut jääkiekkoilijanuorukainen Sampo Knuutila sai kolarin jälkeen elämänsä takaisin. Mitä tapahtuu, kun ulkomuoto muuttuu pysyvästi?

  • S02E02 Nuori äiti törmäsi vastaantulijaan Hollolassa

    • July 18, 2011
    • YLE

    Hollolassa sattui aamupäivällä 27. joulukuuta vakava liikenneonnettomuus, jossa loukkaantunut vuoden vanha tyttövauva kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Autoa kuljettanut Espoolainen perheenäiti oli seitsemännellä kuulla raskaana ja hän sai onnettomuuden seurauksena keskenmenon. Autossa oli lisäksi perheen kaksi muuta lasta, jotka vietiin hoidettaviksi sairaalaan. Heidän vammansa olivat lieviä. Onnettomuus sattui aamupäivällä Paimelan kohdalla valtatie 24:llä Lahdesta kymmenen kilometriä Vääksyyn. Etelästä ajaneen espoolaisnaisen auto alkoi heittelehtiä liukkaalla tiellä ja törmäsi oikea kylki edellä vastaan tulleen auton keulaan. Myös toista autoa kuljettanut nainen loukkaantui. "Onko tämä unta vai mitä tämä on?" Yli kymmenen vuotta sitten kaksi lastaan kolarissa menettänyt Marjo Viherlaakso kertoo, miten onnettomuus näkyy nykyhetkessä ja onko tapahtuma lisännyt huolta lapsista.

  • S02E03 Stop-merkin takaa 9-tielle Loimaalla

    • July 25, 2011
    • YLE

    Klo 21.22 aikaan tapahtui valtatie 9:llä Loimaan Mellilässä kahden henkilöauton välinen kolari, jossa menehtyi -91 syntynyt nuori mies. Menehtyneen miehen kuljettama vanha Toyota Corolla tuli pysähtymättä stop-merkin takaa ns. Reulan montun suunnasta todennäköisenä aikomuksenaan ylittää valtatie 9. Samaan aikaan Loimaan suunnasta kohti Turkua tuli Mercedes-Benz -merkkinen henkilöauto, joka törmäsi keskelle Corollan oikeaa kylkeä. Corollan kuljettaja menehtyi törmäyksessä ja vieressä istunut, myös -91 syntynyt, mies loukkaantui vakavasti. Myös toisessa autossa ollut pariskunta loukkaantui. Onnettomuuspaikalla on 100 km/h -nopeusrajoitus ja törmäysnopeus on ollut ainakin lähellä sitä. Todistajan mukaan Corolla tuli niin nopeasti Mercedes-Benzin eteen, ettei tämän kuljettajalla ollut mitään mahdollisuutta väistää. Alkoholilla ei ole ollut osuutta tapahtuneeseen. "Kukaan ei tuu koskaan sanomaan et se olikin vaan unta" Pikkuveljensä liikenneonnettomuudessa vuonna 2009 menettänyt Johanna Kalliomäki yrittää löytää tapaukselle selitystä. Onko isosiskon suru jotenkin vähempiarvoista kuin jonkun muun?

  • S02E04 Päin tutun poromiehen autoa Inarissa

    • August 1, 2011
    • YLE

    Alkuillasta 10. joulukuuta, olivat Inarilaiset sisarukset palaamassa henkilöautolla kotiin Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta Ivalosta. Lunta satoi ja keli Kaamasen tiellä oli erittäin huono. Kuljettajana toiminut mies oli juuri saanut ajokortin ja ajoi autoa. Edessä ns. vänkärin paikalla istui hänen siskonsa. Liukkaalla tiellä heidän autonsa ajautui alamäessä yllättäen vastaantulevien kaistalle, törmäten vastaan tulleeseen pakettiautoon, jota ajoi tuttu poromies. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti ja hänet toimitettiin ambulanssilla 380km:n päähän Lapin Keskus-sairaalaan. Vieressä istuneen siskon ja pakettiauton kuljettajan vammat olivat lieviä. "Ei sitä todeksi uskonut, että meille voi käydä näin" Liikenneonnettomuudessa vakavasti loukkaantuneen inarilaisen Ilmari Aikion läheiset pohtivat mm. millaista oli seurata Ilmarin pitkää toipumista ja kuinka pysyvä aivovamma on nuorta miestä muuttanut.

  • S02E05 Kolmen auton törmäys Leivonmäellä

    • August 8, 2011
    • YLE

    Lauantaina 11. kesäkuuta sattui nelostiellä kolmen henkilöauton kolari, jossa yksi kuoli ja viisi loukkaantui. Nelihenkinen perhe oli Opel henkilöautolla matkalla Jyväskylästä etelään päin. Opelia ajoi perheen äiti, edessä turvaistuimessa 1-vuotias poika, takana aviomies ja 12-vuotias tyttö. Ennen Rutalahden risteystä Opel joutui hidastamaan vauhtia, jolloin takaa tullut Mercedes Benz törmäsi kovalla vauhdilla heidän autoonsa. Törmäyksen voimasta Opel luisui sivuttain vastaantulevan liikenteen kaistalle. Vastakkaisesta suunnasta tullut Toyota törmäsi perheen autoon sillä seurauksella, että takapenkillä matkustanut perheenisä kuoli ja 12-vuotias lapsi loukkaantui vakavasti. Perheen äiti, turvaistuimessa ollut lapsi, sekä Toyotassa olleet henkilöt loukkaantuivat lievästi. "Täytyy olla jokin syy, että näin kävi" Miehensä muutamia vuosia sitten liikenneonnettomuudessa menettänyt Sirpa Kuikka näkee menetyksessä korkeimman johdatuksen. Tekeekö Jumala virheitä?

  • S02E06 BMW lähti nuoren kuskin käsistä Muuramessa

    • August 15, 2011
    • YLE

    Keskiviikkona 18.10 klo 09.50 aikaan tapahtui 9-tiellä Jyväskylän eteläpuolella kahden henkilöauton välinen liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa loukkaantui neljä henkilöä, joista kaksi vakavasti. 18-vuotiaan muuramelaisen mieshenkilön kuljettama BMW oli tullut 9-tietä Muuramesta Jyväskylän suuntaan. Keljon moottoritien päässä auto oli lähtenyt luistamaan liukkaalla tienpinnalla loivasti oikealle kääntyvässä kaarteessa. Auto oli ohjautunut vastaan tulevien kaistalle, jossa se oli törmännyt Jyväskylän suunnasta tulleen jämsänkoskelaisen mieshenkilön kuljettamaan Saabiin. Muuramelaisen mieshenkilön kyydissä oli ollut kaksi nuorta miestä. Törmäyksen johdosta auton kuljettaja ja takapenkillä ollut matkustaja olivat pudonneet ulos autosta. Autosta pudonneet henkilöt loukkaantuivat molemmat vakavasti. Tapahtuma-aikana tien pinta oli jäinen ja liukas. "Mikko Vilkastus" Parikymppinen Mikko Kähkönen sai vuonna 2006 pysyvän aivovamman liikenneonnettomuudessa, mutta on toipunut lähes ennalleen. Mikä merkitys monilapsisen perheen jakamattomalla tuella ja rakkaudella on ollut toipumisessa?

  • S02E07 Pikku tyttö auton alle Siilinjärvellä

    • August 22, 2011
    • YLE

    Keskiviikkona 13.9 klo 16.24 Kuopion poliisin aluehälytyskeskus sai ilmoituksen vakavasta liikenneonnettomuudesta Varpaisjärventiellä, jossa pieni tyttö oli jäänyt auton alle. Tyttö oli kahden sisaruksensa ja heitä saattamassa olleen naisen kanssa kulkemassa tien vasenta laitaa, kun hän yllättäen lähti juosten tien yli, eikä huomannut edestä päin lähestyvää autoa, vaan jäi sen yliajamaksi. Tapahtumapaikalle saapui elvytystoimien aikana pelastushelikopteri Ilmari, jossa mukana ollut lääkäri lähti saattamaan sairasauton mukaan tajuttomana ollutta tyttöä Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Tyttö kuitenkin menehtyi sairaalassa myöhemmin samana iltana tajuihinsa tulematta. "No oliko kivaa kun siskos kuoli?" Vuonna 2000 pikkusiskonsa yliajossa menettänyt Jenna Miettinen tietää, mikä merkitys on todellisilla ystävillä. Ystävä tietää, että on normaalia vielä vuosienkin päästä olla välillä surullinen.

  • S02E08 Takaa-ajo Kuopiossa

    • August 29, 2011
    • YLE

    Takaa-ajo alkoi aamukahden aikaan Lapinlahdella, jossa poliisipartio havaitsi kuorma-auton ajavan etelän suuntaan lievähköä ylinopeutta. Lisäksi auto muistutti tuntomerkeiltään aikaisemmin rikospaikalla nähtyä autoa. Poliisit yrittivät Nerkoon kohdalla pysäyttää pakenijan valoja väläyttämällä. Toinen partio asetti piikkimaton tielle Siilinjärven Pöljällä. Vaikka eturenkaat tyhjenivät, kuorma-auto jatkoi matkaa. Moottoritiellä pakenijaa yritettiin pysäyttää ampumalla useita laukauksia kohti kuorma-auton jäädyttäjää. Sitten kuorma-auton vauhtia koetettiin hiljentää ajamalla sen eteen. Pakenija osui useita kertoja poliisiautojen perään ja kylkiin. Siilinjärven Vuorelassa poliisimaija kääntyi poikittain, jolloin kuorma-auto työnsi sitä eteenpäin kymmeniä metrejä. Tässä vaiheessa poikittain olleessa autossa ollut poliisimies ampui käsiaseella kaksi laukausta, joista toinen osui pakenijan rintaan. Laukaus meni sekä poliisiauton ikkunan että kuorma-auton tuulilasin läpi. "Kuski näytti, että anna tulla vaan" Takaa-ajon päätteeksi äärimmäisen voimankäyttöön turvautuneet kuopiolais-poliisit pohtivat millaista on tehdä vaikeita päätöksiä nopeasti. Ovatko seuraukset kestämättömiä?

Season 3

  • S03E01 Viiden nuoren Levin matka katkesi Pohjois-Pohjanmaalla 26.12.2010

    • February 4, 2013
    • YLE

    Tapaninpäivänä 2010 valtatie 4:llä Siikalatvalla Pohjois-Pohjanmaalla, sattui vakava liikenneonnettomuus. Onnettomuus sattui, kun pakettiauton kuljettaja menetti ajokkinsa hallinnan ja auto alkoi heittelehtiä. Se törmäsi vastakkaisesta suunnasta tulleeseen henkilöautoon. Pakettiauton iäkäs kuljettaja kuoli törmäyksessä heti. Henkilöautossa matkusti viisi nuorta, jotka olivat aamulla lähteneet Jyväskylästä kohti Leviä. Auton takapenkillä istunut 18-vuotias nainen kuoli onnettomuuspaikalle. Neljä muuta loukkaantuivat. Yksi heistä vammautui vakavasti. Loukkaantuneet kuljetettiin hoitoon Oulun yliopistosairaalaan. "Oli helpotus että se ei ollu meiän vika se kolari." Jyväskyläläinen Jasmine Saloranta vammautui vuonna 2010 Siikalatvalla sattuneessa liikenneonnettomuudessa.

  • S03E02 Kaahari aiheutti kuoleman ja vammautti kaksi Lahdessa 2.6.2011

    • February 11, 2013
    • YLE

    Kesäkuussa 2011 kolme nuorta miestä olivat ajelemassa Lahden lähistöllä VW Golf-merkkisellä autollaan. Helsingintien ja Ala-Okeroisten valo-ohjatussa risteyksessä heidän kylkeensä törmäsi nuoren miehen kuljettama Opel Vectra. Törmäyshetkellä Opelin nopeus on poliisin arvioiden mukaan ollut 120-140 km/h. Golfin kuljettaja menehtyi ja kyydissä olleet kaksi muuta miestä vammautuivat. Onnettomuuden aiheuttaja oli paennut onnettomuuspaikalta ja ilmoittautui vasta seuraavan päivänä poliisille. Hänet tuomittiin puoleksitoista vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Onnettomuudessa vammautuneiden kuntoutus jatkuu edelleen. "Kaverilla ollu vissiin kiire syömään." Ystävykset Ville Sihvonen ja Joni Saarinen vammautuivat vakavasti Lahdessa vuonna 2011 sattuneessa liikenneonnettomuudessa.

  • S03E03 Nuori nainen vammautui ketjukolarissa Turuntiellä 30.9.2001

    • February 18, 2013
    • YLE

    Kaksi erillistä ketjukolaria katkaisi ykköstien nk. Hyrsylän mutkan kohdalla 30.9.2001. Neljän nuoren aikuisen seurue oli palaamassa mökkireissulta, kun he pysähtyivät poliisin pysäyttämänä jonoon, joka oli syntynyt aiemmin sattuneen onnettomuuden seurauksena. Heidän viimeisenä jonossa olleen Volvonsa perään törmäsi kovalla vauhdilla iäkkään mieshenkilön kuljettama suurehko matkailuauto. Volvo murskaantui törmäyksen voimasta ja kaikki autossa olleet loukkaantuivat - yksi heistä vakavasti. Vaikeimmin loukkaantunut nuori naishenkilö kuljetettiin Medi-Helillä Meilahden sairaalaan. "Mul on joku ihan kummallinen voima." Saana Kaukoranta sai vakavan aivovamman peräänajo-onnettomuudessa syyskuussa vuonna 2001.

  • S03E04 Nuori tyttö kuoli moottoritielle Valkeakoskella 11.10.2008

    • February 25, 2013
    • YLE

    Valkeakoskelta kotoisin ollut 16-vuotias tyttö menehtyi 11.10.2008 pudottuaan ilmeisesti Tampereen moottoritien yli johtavalta sillalta alas. Ennen onnettomuutta tyttö oli ollut taksilla liikkeellä ystäviensä kanssa ja menossa kotiinsa. Matkalla oli syntynyt riitaa, jonka jälkeen tyttö oli jäänyt pois taksin kyydistä Tarttilan kohdalla lähellä moottorien ylikulkusiltaa. Jostain syystä tyttö oli päätynyt moottoritielle, missä useat autot olivat ajaneet tämän yli kunnes yksi autoilijoista oli onnistunut hälyttämään apua. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta. "Mä en koskaan miettiny, miltä niistä ihmisistä tuntuu." Ira Rantanen menetti pikkusiskonsa Nean Valkeakoskella vuonna 2008 sattuneessa onnettomuudessa.

  • S03E05 Kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui Orimattilassa 27.2.2011

    • March 4, 2013
    • YLE

    Kaksi kuoli ja yksi loukkaantui Orimattilan Pennalassa sunnuntaina 27.2.2011 sattuneessa kahden henkilöauton välisessä nokkakolarissa. Onnettomuus sattui Lahden ja Orimattilan välisellä tieosuudella, missä ohittamaan lähtenyt Opel Vectra-merkkinen auto törmäsi suoralla tieosuudella vastaantulevan Fiat Punton keulaan. Fiatissa olleet molemmat miehet menehtyivät ja he olivat syntyneet vuosina 1987 ja 1970. Orimattilan suunnasta tullutta Opel Vectra -merkkistä autoa ajanut vuonna 1959 syntynyt mies loukkaantui vakavasti. Onnettomuuden syytä ei toistaiseksi tiedetä. Onnettomuuspaikalla tie on suora ja siinä on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Sääolosuhteet olivat hyvät. Nokkakolarissa menehtyneet olivat Fiat Punto -merkkisessä autossa, joka oli matkalla Lahden suunnasta kohti Orimattilaa. "Tuliko se sen takii että meil oli kaikki liian hyvin." Marja Rouvali menetti poikansa Hermannin Orimattilassa vuonna 2011 sattuneessa liikenneonnettomuudessa.

  • S03E06 Kaksi miestä loukkaantui vakavasti ulosajossa Karviassa 6.10.2003

    • March 11, 2013
    • YLE

    Kaksi Oulun seudulta kotoisin olevaa nuorta jääkiekkoilijaa loukkaantui vakavasti satakuntalaisessa Karvian kunnassa maanantaina 6.10.2003 sattuneessa henkilöauton ulosajossa. Miehet olivat matkalla Oulusta Poriin, kun heidän autonsa suistui pitkässä mutkassa tien vasemmalle puolelle ja päätyi tien reunassa kasvaneeseen ainoaan koivuun. Matkustajana ollut mies jäi pahasti puristuksiin ja hänen irrottamisensa autosta kesti yli tunnin. Molemmat miehet kuljetettiin hoidettaviksi Satakunnan keskussairaalaan Poriin. Poliisin mukaan onnettomuuspaikka on arvaamaton erityisesti tieosuutta tuntemattomalle. "Silläpä se onki tuommonen vähän isompi stoppi." Jääkiekkoilija Janne Käyhkö vammautui vakavasti Karvialla vuonna 2003 sattuneessa ulosajossa.

  • S03E07 Kuljettaja kuoli betonirekan ulosajossa Lohjalla 3.5.2007

    • March 18, 2013
    • YLE

    Betonirekan kuljettaja kuoli ulosajossa Lohjalla keskiviikon ja torstain välisenä yönä 3.5.2007. Onnettomuus sattui Lohjanjärven koillispäässä, kun Lohjalta Sammattiin päin matkannut betoninkuljetusauto suistui tiukasti vasemmalle kaartuneessa mutkassa tien oikealle puolelle ojaan katolleen. Auto oli täydessä betonilastissa ja matkalla Turun moottoritietyömaalle. Auton ohjaamo murskaantui onnettomuudessa pahoin ja uhria jouduttiin irrottaman pitkään. Päivystävän palomestarin mukaan tie oli onnettomuuspaikalla kuiva ja sää oli selkeä. "Pitäsköhän mun olla jo pitemmällä tässä surussa?" Kati Luoma menetti veljensä Lohjalla vuonna 2007 tapahtuneessa betonirekan ulosajossa.

  • S03E08 Kaksi kuoli pakettiauton ja henkilöauton kolarissa Ylistarossa 26.3.1997

    • March 25, 2013
    • YLE

    Ylistarossa tapahtui pääsiäisviikolla 1997 vakava liikenneonnettomuus. Kaksi nuorta naista olivat matkalla Gospel-konsertista Seinäjoelta Laihialle. Ylistaron kohdalla heitä vastaan tuli pakettiauto, jonka kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja törmäsi naisten kuljettamaan henkilöautoon. Pakettiauton kuljettaja selvisi lähes vammoitta, mutta matkustajana ollut mies menehtyi onnettomuuspaikalla. Henkilöautossa olleet naiset kuljetettiin Seinäjoelle, missä toinen heistä menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin. Sääolosuhteet olivat onnettomuushetkellä vaikeat. Tie oli luminen ja voimakas sivutuuli vaikeutti tilannetta entisestään. "Oon tietysti miettiny miks mä jäin tänne." Tuulevi Juvonen menetti hyvän ystävänsä ja vammautui vakavasti Ylistarossa vuonna 1997 sattuneessa liikenneonnettomuudessa.

  • S03E09 Mies loukkaantui moottoripyöräonnettomuudessa Punkalaitumella 26.8.2006

    • April 1, 2013
    • YLE

    Punkalaitumella sattui iltapäivällä moottoripyöräonnettomuus. Kaksi miestä oli kesäisenä lauantaina vuonna 2006 ajelemassa moottoripyörillä Punkalaitumen maisemissa. Ohitettuaan toverinsa suoralla tieosuudella, toinen motoristeista menetti ajokkinsa hallinnan, ajautui ulos tieltä ja päätyi pyörineen omakotitalon pihamaalle. Onnettomuuden nähnyt talon omistaja soitti välittömästi apua. Pelastushenkilökunnan saapuessa paikalle pyöräilijän vammat todettiin vakaviksi, joten hänet kiidätettiin tehohoitoon Tampereelle. Vallitseva säätila onnettomuuspaikalla oli ollut kuiva ja aurinkoinen. Kuljettajalla todettiin myöhemmin alaraajahalvaus ja hän päätyi pyörätuoliin. "Mä pidän sitä edelleen tosi hienona harrastuksena." Lempääläläinen Matti Marjamäki halvaantui moottoripyöräonnettomuudessa kesällä vuonna 2006.

  • S03E10 Kahden auton törmäys Kannonkoskella 14.11.2010

    • April 8, 2013
    • YLE

    Nuori aviopari oli matkalla Jyväskylään juhlimaan isänpäivää vuonna 2010. Mies kuljetti autoa ja kahdeksannella kuulla raskaana oleva vaimo istui hänen vieressään. Noin 10 km ennen Saarijärveä heidän vastaansa tullut henkilöauto alkoi heittelehtiä ja ajautui suoraan pariskunnan maasturin keulaan. Kaikki onnettomuudessa mukana olleet neljä ihmistä loukkaantuivat. Vakavimmin loukkaantui raskaana ollut nainen, joka kuljetettiin Jyväskylään, missä hänelle suoritettiin hätäsektio. Syntynyt lapsi kuljetettiin edelleen tehohoitoon Kuopioon, missä alkoi vähitellen toipua. Onnettomuuspaikalla tie oli ollut huonossa kunnossa, luminen ja liukas. Samalla tieosuudella oli sattunut päivän mittaan useita ulosajoja. "Ne läheiset ihmiset, ne on kaikkein tärkeintä." Eija Sauranen oli kahdeksannella kuulla raskaana, kun joutui vakavaan liikenneonnettomuuteen Kannonkoskella isänpäivänä vuonna 2010.

  • S03E11 Äiti kuoli ja poika loukkaantui ulosajossa Sipoossa 3.7.2009

    • April 15, 2013
    • YLE

    Vuonna 1958 syntynyt nainen kuoli Sipoossa aamupäivällä 3.7.2009 sattuneessa liikenneonnettomuudessa. Naisen 19-vuotias poika oli aiemmin noutanut äitinsä laivasatamasta Helsingistä ja oli ajamassa Porvoon väylää pitkin Sipoon suuntaan. Ennen Massbyn liittymää hän menetti autonsa hallinnan ja ajautui keskikaiteeseen. Äiti menehtyi heti ja poika kuljetettiin hoidettavaksi Töölön sairaalaan. Onnettomuuden syystä ei ole tietoa. Todistajat ovat poliisin mukaan kertoneet auton ajaneen "normaalia moottoritienopeutta". Tie oli onnettomuuspaikalla hetken poikki raivaustöiden ajan. Itä-Uudenmaan poliisi tutkii onnettomuuden syytä. "Muistan vaan, että auto tärisi todella kovaa." Helsinkiläinen Daniel Waller joutui äitinsä kanssa vakavaan liikenneonnettomuuteen Sipoossa kesällä vuonna 2009.

  • S03E12 Pakettiauto suistui tieltä Punkaharjulla 15.6.1997

    • April 22, 2013
    • YLE

    Punkaharjun Kesälahdentiellä sattui 15.6.1997 pakettiauton ulosajo. Kaksi nuorta miestä oli aamuyöllä matkalla Savonlinnasta Punkaharjun suuntaan. Kesälahdentiellä kuljettaja nukahti rattiin ja loivasti vasemmalle kaartuvassa mutkassa ajoneuvo suistui tien oikealle puolella kasvavaan mäntyyn. Auton keula vaurioitui pahoin ja tuulilasi rikkoutui. Kuljettaja selvisi lähes vammoitta, mutta kyydissä ollut mies jäi puristuksiin jaloistaan. Pelastuslaitos irrotti miehen ja hänet kuljetettiin tajuttomana Savonlinnaan tehohoitoon. "Haaveilen hetkessä." Jukka-Pekka Kaarlela sai vaikean aivovamman Punkaharjulla vuonna 1997 sattuneessa liikenneonnettomuudessa.