Home / Series / İstanbullu Gelin / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 1. Bölüm

    • March 3, 2017
    • Star TV

    Annesiz ve babasız büyümek zorunda kalan Süreyya, genç yaşta hayatın yükünü sırtlamış, çok güzel ve gururlu bir genç kızdır. Konservatuar mezunu olan Süreyya, hayatını reklam seslendirerek ve vokal yaparak kazanmaktadır. Hayattaki tek akrabası teyzesi Senem ile birlikte yaşayan Süreyya’nın mütevazi yaşamı, beklenmedik bir anda karşısına çıkan zengin ve karizmatik iş adamı Faruk’a aşık olması ile sonsuza kadar değişir. Bursa’nın tanınmış ve köklü ailelerinden Boran ailesi içinse bu aşkı kabullenmek hiç de kolay olmayacaktır. Kocasının ölümüyle 4 oğluyla kalan Esma Sultan’ın en gözde oğlu Faruk için bambaşka hayalleri vardır. Kendine ve köklerine uygun gelin adayını çoktan seçmiştir. Tüm bu gelişmelerden habersiz olan Süreyya ile Faruk ise Bursa’daki aile konağına evlilik haberini vermek üzere gelirler. Ancak bu durum konağın çatısı altına giren herkesin tek hakimi olmak isteyen Esma Sultan için büyük bir şoktur. Esma Sultan’a gelin olmak kolay değildir, özellikle de kendi seçmediyse. Faruk’a olan aşkından güç alan Süreyya, kolay pes etmez, kayınvalidesinin zamanla kendisine alışacağına ve kalbini yumuşatacağına inanmak ister. Ancak Esma Hanım’ın onu kabullenmeye hiç mi hiç niyeti yoktur.

  • S01E02 2. Bölüm

    • March 10, 2017
    • Star TV

    Faruk’un, Esma Sultan’a Süreyya’yı “müstakbel gelinin” takdimiyle Boran Konağı’nda fırtınalar kopar. Süreyya ve Esma Sultan’ın büyük karşılaşması her iki taraf için yıkımların ve yeni başlangıçların olduğu sürprizlerle doludur. Süreyya’yı karşısında gören Osman, Faruk’un yanında Süreyya’yı gören İpek, bu kararla büyük darbe alır. Fikret içinse bu yeni umutların kapısıdır. Süreyya, Esma Sultan’la Faruk Boran arasındaki savaşta, aşkıyla, gururu arasında kalınca bunun bir tarafı olmak istemez ve konağı terk eder. Faruk annesine rağmen Süreyya’dan vazgeçmez ve onun peşine düşer. Boran Konağı’nın gelini artık Süreyya Boran’dır. Esma Sultan bu mağlubiyete sessiz kalmaz. Esma’nın yaptığı yeni hamle, Faruk ve Süreyya’ya savaşın daha yeni başladığını gösterir.

  • S01E03 3. Bölüm

    • March 17, 2017
    • Star TV

    Esma Sultan, Faruk’un evlilik kararından vazgeçmemesi üzerine, Süreyya’yı konaktan göndermek için en büyük hamlesini yapmıştır. Boran Konağı'na gelin girecekse o gelin Esma Sultan’ın seçtiği kişi dışında kimse olmaz. Fikret, yıllardır aşık olduğu İpek’le evlenecek olmasının mutluluğunu yaşarken, Faruk, Esma Sultan’a aldığı bu kararın hesabını sorar. Esma Sultan, Boran ailesinin itibarına uygun gelini bütün Bursa’ya duyurmak için hazırlıklara çoktan başlamıştır. Süreyya ve Faruk tüm bu olayların içinde aşklarını dolu dizgin yaşar. Esma Sultan konak düzeni, ailenin gelenek ve görenekleriyle genç kadını bir taraftan ezip, diğer taraftan Boran ailesi gelini olma yöntemleriyle sınarken, Süreyya kolay lokma olmadığını, gücünü Faruk’a olan aşkından aldığını her fırsatta ispatlar. Boran Konağı'nda Fikret ve İpek’in evlilik hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, Senem’in İstanbul’dan ani gelişinin sebebi bu hazırlıklara gölge düşürür. Esma Sultan’ın Boran adının şanına yaraşır düğün hazırlıklarını, özellikle Süreyya’yı hiçe sayarak sürdürürken düğüne düşen bomba, Boran ailesinin büyük felaketi olarak geceye damgasını vurur.

  • S01E04 4. Bölüm

    • March 24, 2017
    • Star TV

    Boranlar’ın çifte düğününde patlayan silahın bedelini Süreyya çok ağır öder. Ömer’in düğünü basması, başta Esma Sultan’ın bu evliliği derhal bitirilmesiyle ilgili haklılığını ispatladığı gibi Süreyya’nın iyi niyetiyle engel olmadığı felaket, Faruk’la arasında büyük kavgaların sebebi olur. Faruk olanlara rağmen Süreyya’nın masumiyetine inanır ve tüm ailesine karşı Süreyya’nın yanında durur. Ama İpek’in felakete dönen düğünü için Süreyya’ya ödetmek istediği bedel Faruk ve Süreyya aşkında büyük kırılmalara neden olur. Fikret deli gibi âşık olduğu İpek’e kavuşmuş, buna rağmen sevdiği kadına dokunamamıştır. Adem ise Fikret’i oltaya takarken, Süreyya’yı da intikam oyununa dâhil edecek yeni adımlarını atar. Âdem’in kumpasıyla Esma Sultan’ın önüne yem olarak düşen Süreyya, kendisine çekilen rest karşısında ne yapacağını bilemez. Bu defa arkasında kendisine inanan Faruk da yoktur üstelik.

  • S01E05 5. Bölüm

    • March 31, 2017
    • Star TV

    Esma Sultan, Faruk’un sınırlarını zorlayacak büyük hamlesini yapar. Önüne boşanma protokolü konulan Süreyya ise bunun hesabını Faruk’a sorar. Ancak bu hamle hiç de Esma Hanım’ın beklediği gibi sonuçlanmaz. Faruk ve Süreyya Bursa’daki yeni hayatlarında Esma Sultan’la mücadele ederken Adem dört bir koldan Boran ailesini kıskacına alır. Başta Süreyya olmak üzere, Fikret’le kurduğu arkadaşlığı kademe kademe ilerletir. Annesi Reyhan’sa artık Esma’nın tam karşısındadır. Yeni yaşamına alışmaya çalışan Süreyya, eski hayallerini Bursa’da hayata geçirmek için adım atar. Can dostu Dilara’yla başlamak istediği bu yolculuk, Süreyya’nın başına yeni problemler açar. İpek hala Fikret’ten kaçmaya devam ederken, bu sır konak içinde yayılmaya başlar, Kıymet’in kızını korumak için verdiği nasihatler İpek’in başını daha da büyük derde sokar. Fikret otogardaki şirket sahibinin Adem olduğunu büyük açılışta öğrenir. Yeni rakiplerinin kim olduğunu araştıran Faruk’un, aradığı tüm soruların cevabı ise hiç beklemediği bir anda üstelik Boran konağında karşısına çıkar.

  • S01E06 6. Bölüm

    • April 7, 2017
    • Star TV

    Adem Sezgin, Boran Konağına girmiş kendini taktim etmiştir. Faruk’un her yerden soruşturduğu rakibi sofrasındadır. Yeni komşuları olarak karşısına çıkan Adem’in, rakip firma sahibinden çok daha fazlası olduğunu anlayan Faruk öfkesine hakim olmakta zorlanır. Yemek masasında Adem ile Faruk arasında yaşanan soğuk savaştan tüm konak nasibini alır. Faruk’un, asıl bilmediği ise Esma Hanım’ın aralarına girdiği eski aşkı Begüm’ün Bursa’ya dönmüş olmasıdır. Süreyya ve Faruk arasında aşkın tekrar güçlendiği bir dönemde, gelen bu misafir bütün geleceklerini etkileyecektir. Esma Sultan ise Kıymet’ten duyduklarıyla bütün oklarını İpek’e çevirir. Konağın kıymetli gelini İpek, Esma Sultan’ın onun için hazırladığı büyük sürprizle, hayatının dönüm noktasını yaşar… Süreyya ve Faruk’un hayatlarının en mutlu günü ise beklenmedik bir gelişme ile kabusa dönüşür.

  • S01E07 7. Bölüm

    • April 14, 2017
    • Star TV

    Süreyya’nın kendinden emin konuşması sonrası yere düşüp bayılan Esma hastaneye kaldırılır. Boran erkekleri annelerinin ilk defa yıkıldığını görmüştür. Süreyya ile yaşanan gerginliği bilmeyen Faruk bu hastalığın altındaki sebebi merak etmektedir. Süreyya kendisini suçlayıp vicdan azabı yaşarken Esma asla kaybeden taraf olmayacağını gösteren bir oyun içerisindedir. Fikret ile İpek’in arasında yaşanan tatsız olay ikisinin de farklı adımlar atmasına neden olur. İpek artık annesinin de verdiği destek ile Boran konağında varlığını hissettirmeye başlayacaktır. Murat etkisinden çıkmadığı Zeynep ile yakınlaşmaya çalışırken hoşlanmayacağı bir manzara ile karşılaşır. Öfkesinin dindireceği yer ise yine Bade’nin kolları olacaktır. Adem’e hiç güvenmeyen Faruk kaldırdığı her taşın altından onun çıktığını gördükçe delirir. Adem’in ise Faruk’u köşeye sıkıştıracak bir planı vardır.

  • S01E08 8. Bölüm

    • April 21, 2017
    • Star TV

    Adem’in Faruk’a oynadığı oyun herkesi etkiler. Süreyya ve Faruk aşkı da bu durum karşısında sınanmaktadır. Unutmaya çalıştığı geçmişiyle bir kez daha yüzleşmek zorunda kalan Senem, Süreyya’nın sırrını öğrenmemesi için mücadele ederken kendini daha büyük bir tehdidin içinde bulur. Fikret’in İpek için almak istediği ev ailede tepkiye yol açar. Faruk ve Fikret’in gitgide aralarının açılması ise Adem için fırsata dönüşmektedir. Boranlar’da fırtınalar koparken Esma kendi yöntemiyle ailesi için her şeyi kontrol altına almaya çalışmaktadır. Begüm için ise artık hareket zamanıdır.

  • S01E09 9. Bölüm

    • April 28, 2017
    • Star TV

    Begüm’ü görüp görmediğinden emin olamayan Faruk’un kafası karışmıştır. Begüm ise gördüğü manzara karşısında kendini çaresiz hissetmektedir. Fikret’in almak istediği evin Esma ve Faruk tarafından tepkiyle karşılanması hem İpek hem de Fikret için kırılma noktası olur. Senem çaresizlikle attığı adım neticesinde daha büyük bir girdabın içine girer. Müzik okulunun açılışında Süreyya mutluluktan uçuyorken, Faruk’u büyük bir sürpriz beklemektedir.

  • S01E10 10. Bölüm

    • May 5, 2017
    • Star TV

    Begüm’ün yıllar sonra geri dönmüş olması Faruk’ta soru işaretleri oluşturmuştur. Begüm’ün ise anlatacakları vardır. Ancak öfkesine yenik düşen Faruk, gerçeklerin ortaya çıkmasını da engellemiş olur. Süreyya, Begüm ile Faruk’un eski arkadaş olduğunu zannetmektedir. İpek ise açılışta yine ortalık karıştıracak bir koz elde etmiştir. Senem, Süreyya’yı kaybetme korkusu nedeniyle Esma’ya teslim olur. Esma ise Senem’i köşeye sıkıştırmanın hazzını yaşamaktadır. Fikret, Adem’in desteği ile İpek’in istediği evi satın alarak karısının gözünde kendisini kurtarmaya çalışmaktadır. Bade’nin hayatını kurtaran Asiye ve Nurgül bu durumu Boran ailesinden gizlemeye karar verirler. Fakat genç kızın evlendirileceği için intihar ettiğini öğrenen Süreyya harekete geçer. Yine Esma ile karşı karşıyadır. Faruk ise evin içerisinde artık denge sağlamaya çalışmaktan yorulmuştur ve bazı hatalar yapmaktadır. Faruk’un aileyi bir arada tutmak için hazırladığı organizasyonda konağa gelen sürpriz misafir ise Boranlar'da yeni bir gerilime neden olur.

  • S01E11 11. Bölüm

    • May 12, 2017
    • Star TV

    Emir’in sürpriz ziyareti konağa bomba gibi düşer. Faruk karmakarışık duygular içerisindedir. Esma her zamanki gibi kontrolü eline alır. Fikret, yaşanan tüm bu karışıklık içinde Adem’e git gide güvenmekte, oyununa dahil olmaktadır. Begüm’den haberdar olan İpek ise bu durumu değerlendirmek için kolları sıvar.

  • S01E12 12. Bölüm

    • May 19, 2017
    • Star TV

    Süreyya’nın kanaması Faruk’u perişan eder. Fotoğrafları veren İpek ve Fikret’in arası gerilir. Bebek için endişelenen Faruk aldığı başka bir haberle darmadağın olur. İpek yaşanan tüm karmaşaya rağmen Süreyya’nın üzerine oynamaya devam etmektedir. DNA sonucu ile yüzleşmeye çalışan Esma ise büyük bir kasırganın yaklaştığından emindir.

  • S01E13 13. Bölüm

    • May 26, 2017
    • Star TV

    Emir'in sürprizi konağa bomba gibi düşer. Faruk için artık bu bardağı taşıran son damladır; aileyi derinden sarsacak bir karar alır. Kararın etkisi dalga dalga yayılırken gelen acı haberle Boranlar yıkılır. Süreyya tüm yaşananlara karşı dirayetli durmaya çalışırken tahmin edemeyeceği bir durumla karşılaşır.

  • S01E14 14. Bölüm

    • June 2, 2017
    • Star TV

    Süreyya, Faruk’u Begüm’ün evinde görünce merakla bir açıklama bekler. Faruk ise artık her şeyi anlatmak için doğru zamanın geldiğini düşünmektedir. Begüm’ün müdahalesi ile ortamdaki gerilim çözülür. Murat yürüyememe ihtimali nedeniyle içine kapanmıştır. Esma ise kaza sonrasında üzerlerinde dolaşan uğursuzluğu savuşturmak için kurşun döktürür. Adem, Dilara ile ciddi düşündüğünü kanıtlamak için Dilara’yı annesi ile tanıştırır. Bu sırada Süreyya’da Adem’in müzik okuluna ortak olduğunu öğrenir. İki eski dost arasında söylenen yalandan kaynaklanan büyük bir güven sorunu oluşur. Süreyya’nın Dilara’yı affetmesi kolay olmayacaktır. İpek ise Fikret ile Adem ortaklığından tedirgindir, Faruk’la konuşmaya karar verir. Faruk, Adem ile ilgili yaptırdığı araştırma sonucunda kaçak mazot işini öğrenerek hamlesini yapar. Adem’in filosuna yapılan baskın sonucunda Adem gözaltına alınır. Adem’in hamlesi ise yeni olaylara gebedir.

  • S01E15 15. Bölüm

    • June 9, 2017
    • Star TV

    Esma ve Adem yüzleşmesi Esma’nın geçmişini sorgulamasına neden olur. Oğulları için şimdi her zamankinden daha güçlü olmak zorundadır. Fikret, Adem’in gözaltına alınmasıyla şoktadır. Bu durum Fikret ve Faruk’u bir kez daha karşı karşıya getirir. Babası hakkında konuşulanları duyan Emir için hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Dilara ile görüşen Süreyya ise sarsıcı bir gerçekle karşı karşıyadır.

  • S01E16 16. Bölüm

    • June 16, 2017
    • Star TV

    Faruk sakladığı sır altında daha fazla ezilmek istememekte, Süreyya öğrendiği gerçek ve Faruk arasında kendini sıkışmış hissetmektedir. Esma dengeleri korumaya çalışırken, Adem sessizliğini bozmuş, son kozunu oynamak için harekete geçmiştir. Faruk ve Süreyya her şeyin hallolacağına inandıkları noktada ise büyük bir acıyla sınanacaklardır.

Season 2

Season 3