Home / Discover / Lists

Typical

Cameras follow the residents of a certain neighborhood in the Netherlands for a number of days during their daily activities to get a unique portrait of a completely different neighborhood every three weeks.

English Nederlands
  • TheTVDB.com List ID 13227
  • Created By villanelle
  • List Type Custom
  • Favorites 1
  • Created January 21, 2022 by
    villanelle
  • Modified January 21, 2022 by
    villanelle

Typisch Leiden

2021

Typisch is ditmaal in de studentenstad Leiden. Een binnenstad waar professoren, studenten, expats èn de oorspronkelijke Leidse glibbers elkaar tegenkomen. De intellectuele elite en de fietsenmakers en slagers wonen hier bij elkaar in de buurt. En dat willen de bewoners graag zo houden: 'Niet teveel laten zien hoe mooi het hier is, hoor. Want dan komt iedereen hier naartoe.'

Typisch Bellingwolde

2019

In Typisch volgen we gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit?

Typisch Zevenkamp - Rotterdam

2018

Zevenkamp is een multiculturele wijk van vallen en opstaan. Een wijk aan de rand van de polder, maar wel met het gevoel van het grotestadsleven. De nieuwe serie ‘Typisch Zevenkamp’ toont hoe er in Kampoe typische Rotterdammers wonen die zeggen waar het op staat, die niet zeuren maar hun mouwen opstropen, ongeacht hun achtergrond. Aan het bod komen ook de problemen die in de oostelijk gelegen wijk spelen, zoals de hangjongeren op het Ambachtsplein.

Typisch Kleiburg

2018

In Typisch volgen we gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit?

Typisch Wielenpolle

2018

In de serie volgen we de bewoners van de wijk Wielenpolle in Leeuwarden. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit?

Typisch Bloemenbuurt

2018

De Bloemenbuurt in Amersfoort telt een klein aantal straten. Het is een is een op zichzelf staande wereld, met eigen, vaak ongeschreven regels en wetten. Aan grijstinten en nuances doen ze hier niet: ja is ja, nee is nee. Drie weken lang zijn we in Typisch Bloemenbuurt (EO) te gast in deze kleurrijke volksbuurt in Amersfoort.

Typisch Tubbergen

2018

Maak kennis met Tubbergen, een ouderwets dorp vlakbij de Duitse grens waar de inwoners nog echt naar elkaar omzien. Ze houden er van de vossenjacht en ook het jaarlijkse carnaval zet het dorp voor eventjes op z’n kop. Verstopt in het Twentse land, haast geplakt tegen de Duitse grens, ligt Tubbergen. Een dorp zoals een dorp ooit bedoeld is, met buren die naar elkaar omzien en een kroeg met de laatste roddels. In Typisch Tubbergen leert de kijker een aantal dorpelingen de komende weken beter kennen. Zoals Boer Ewald, een verwoed jager die laat zien wat de vossenjacht inhoudt. Tubbergen telt een bovengemiddeld aantal jachtvergunningen en er heerst een gezonde rivaliteit. Ook het jaarlijkse carnaval houdt de inwoners bezig. Arjan Lucas is dit keer de prins en dat maakt hem voor even de baas in het dorp. Later deze week volgt onder meer de kennismaking met twee Syrische broers die snel Tubbergenaar willen worden en met kroegbaas Harry die zijn café helaas moet sluiten.