Home / Discover / Lists

2020s Croatian TV

All Croatian-produced TV shows that ran through the 2020s.

English
  • TheTVDB.com List ID 15918
  • Created By flamingounicorn
  • List Type Custom
  • Favorites 1
  • Created November 29, 2023 by
    flamingounicorn
  • Modified November 29, 2023 by
    flamingounicorn

SuperStar Hrvatska

2023

Raskošni televizijski format donosi natjecateljima priliku da osvoje 50 tisuća eura i ostvare svoje snove. Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković u potrazi su za novom hrvatskom pjevačkom zvijezdom.

MasterChef Hrvatska

2011

Svi vole dobro pojesti, mnogi vole istrastveno kuhati i za štednjakom provoditi sate, no malo tko uživa u čišćenju suđa i kuhinje. Sve što čini kulinarstvo, sve čari, ali i izazove jednekuhinje, gledatelji će upoznati zajedno s kandidatima MasterChefa kroz uzbudljivu emisiju na Novoj TV.

Ljubav je na selu

2008

‘Ljubav je na selu’ jedan je od najpopularnijih RTL-ovih reality showova u kojem farmeri osebujnih karaktera te različitih životnih iskustava otvaraju vrata svojih farmi, spremni pronaći svoju srodnu dušu. Kako djevojke kreću osvajati srca farmera, ljubavne iskrice se rasplamsavaju, a uz romantiku dolaze i ljubomorne svađe i drame te neočekivani zapleti. Tijekom brojnih sezona show je spojio mnoge parove koji su zasnovali obitelj te su i danas u sretnom braku.

Riba na torti

2023

Gledatelji će u ovom zabavnom showu imati prilike zaviriti u domove poznatih osoba i vidjeti ih u potpuno drugačijem izdanju, a na kraju svakog tjedna kandidat s najboljim domaćinskim vještinama bit će proglašen pobjednikom tjedna.

Večera za 5 (2019)

2019

U Večeri za 5, sve mora biti savršeno za goste - misao je vodilja svake osobe koja priprema važnu večeru. Bez obzira na ne tako besprijekorne prezentacije, poneko previše začinjeno ili uopće ne začinjeno jelo, kalkulacije, dekoracije, simpatičnu nespretnost pred kamerama - Večera za 5 na selu svakom novom sezonom nastavlja uveseljavati gledatelje zato što s nestrpljenjem iščekuju kandidate koji će ih, osim jelovnikom, razoružati svojim karakterom i spontanošću.

Survivor Hrvatska

2005

Temeljen na međunarodnom Survivor formatu. Slijedeći premisu drugih verzija Survivor formata, u emisiji se pojavljuje skupina natjecatelja, koji se nazivaju "odbačenima" jer su napušteni na izoliranom mjestu. Odbijenici moraju sami sebi osigurati hranu, vodu, vatru i sklonište. Natjecatelji se natječu u raznim izazovima za nagrade i imunitet od eliminacije. Natjecatelji se progresivno eliminiraju iz igre jer ih njihovi kolege brodovi izbacuju s otoka. Posljednjem preostalom brodolomcu dodjeljuje se naslov "Jedini preživjeli" i glavna nagrada.

Brak na prvu

2020

Tamo gdje ostale emisije završavaju, u ovoj avantura tek počinje! Zabavi se uz hrvatsku inačicu planetarno popularnog showa „Married At First Sight“, u kojem se dvoje potpunih stranaca upozna pred „oltarom“ i vjenča, a tek onda počinje njihova ljubavna avantura života zvana „Brak na prvu“.

Život na vagi

2017

Život na vagi je hrvatska reality emisija izrađena prema licenci američke emisije The Biggest Loser. Cilj emisije je pomoći natjecateljima u gubljenju kilograma i ponuditi im priliku da se suoče sa svojim životnim problemima uz stručne trenere, liječnike i psihologe.

San snova

2023

Radnja prati mladića koji je zvijezdu nogometnog kluba Croatia, pred kojim je transfer života u Španjolsku. Kada u bizarnoj nesreći tijekom procesije u rodnom Kamenu ozlijedi već ozlijeđeno koljeno, Alen Stošić mora krenuti ispočetka.

Masked Singer Hrvatska

2022

'Masked Singer' osvojio je srca milijuna obožavatelja diljem svijeta upravo zbog premise koja je potpuno drugačija od svega na što su gledatelji navikli. Osobe odjevene od glave do pete u šarene, ogromne i nevjerojatne maske nastupat će na grandioznoj pozornici izvodeći najveće glazbene hitove. I sve to ne bi bilo nimalo čudno da njihov identitet svima nije potpuna nepoznanica, a jedino poznato jest da je riječ o svima znanim licima iz javnog života – glumcima, glazbenicima, voditeljima, sportašima, političarima.

Dosje Jarak

2023

Andrija Jarak donosi gledateljima dokumentarni serijal o najtežim zločinima koje Hrvatska pamti.

Stanje nacije

2022

Stanje naše nacije prikazano je na način kakav je i Šprajc sam - drukčije, ironično, dovitljivo, britko. Uz pregled tjedna, bit će tu i zanimljivih tema koje su možda promakle oku javnosti ili jednostavno nisu stigle doći na red zbog aktualnih zbivanja. Doznat ćete kako naša nacija diše, što sluša, gdje se kreće...

Dođi, pogodi, osvoji

2021

Šaroliki natjecatelji u game showu 'Dođi, pogodi, osvoji' imaju samo jedan zadatak – pogoditi pravu cijenu uobičajenih ili malo manje uobičajenih raznovrsnih artikala, koje potom i osvajaju, od staklenke majoneze, brendirane torbice, kosilice ili pak automobila.

Superpar

2019

Smatrate li da vaš partner zna ispeglati košulju ili da vaša partnerica može bez problema bočno parkirati auto? Sigurni ste da toliko dobro poznajete svojeg partnera ili partnericu da ste spremni i kladiti se u to? Kroz neobične, zabavne i pomalo nevjerojatne zadatke kandidati će, uz svoju snalažljivost, otkriti i slušaju li jedno drugo onoliko koliko tvrde.

Gradi(ONA)

2021

Emisija "Gradi(ONA)" pobija stereotip o ženama majstoricama i redovito educira, inspirira i zabavlja svoje gledatelje. Ova jedinstvena emisija fokusira se na uređenje interijera, no njen neobičan pristup temi može potaknuti i one koji nisu planirali nikakvu renovaciju. Ana-Marija Percaić, glumica i dizajnerica interijera, uspješno je spojila svoje dvije strasti u ovom projektu i pruža gledateljima stvarno iskustvo kroz proces renovacije objekta. Ova emisija donosi nešto što do sada gledatelji nisu imali prilike vidjeti na malim ekranima te aktivno mijenja percepciju o tome tko može biti majstor i stručnjak u svijetu uređenja interijera.

Hell's Kitchen Hrvatska

2024

Show u kojem se 18 kandidata s iskustvom rada u kuhinji natječu jedni protiv drugih. Pred njima su različiti kulinarski zadaci, među kojima je i posluživanje večere u sljedovima za goste, baš kao u pravom restoranu.

Kumovi

2022

Cesta koja ima doći u zabačen kraj dijeli mjesto Zaglave na dva suprotstavljena tabora. S jedne strane su novopečeni bogataši i gastarbajteri Macani, s druge strane su vlastodršci i starosjedioci Akrapi, a u sredini kriminalna gospoda iz velegrada - povratnici Gotovci. Tri obitelji, Gotovac, Macan i Akrap, povezane kumstvom i interesom sukobit će se u utrci za novcem i odlučivati o sudbini mjesta. Boreći se za svoje snove, a neki i za golu egzistenciju, stavljat će na kocku ono najvrijednije što imaju.

The Voice Hrvatska

2015

Osnova je formata jednostavna: izbor najljepšega glasa! Samo kandidati s istinskim glasovnim talentom bit će pozvani u predizbor, a najuspješniji među njima nastupit će na audiciji koju vode četiri mentora. Nisu važni ni izgled ni dob punoljetnog kandidata – uvjet je samo: dobar glas. Četiri mentora, uspješne osobe u glazbenoj industriji, izabrat će najbolje glasove u svoje ekipe. Nakon audicije izabrane će natjecatelje mentori poučavati tijekom natjecanja sve do završnice u kojoj će jedan od njih osvojiti naslov Najljepši glas.

Ma lažeš!

2021

Novi RTL-ov zabavni show 'Ma lažeš!', koji se počinje emitirati od 6. svibnja, otkrit će gledateljima odgovore upravo na ova pitanja, ali i razotkriti najskrivenije, najotkačenije, a ponekad i najmračnije istine i laži poznatih osoba, a sve uz domaćina, poznatog glumca i voditelja Renea Bitorajca.

InDizajn s Mirjanom Mikulec

2012

Mirjana Mikulec je jedna od vodećih dizajnerica interijera u Hrvatskoj. U svojim emisijama preuređuje interijerske prostore. Ako želite promjenu svog prostora, na pravom ste mjestu! Uz savjete i vrlo korisne informacije preuredite vlastiti dom u onakav kakvim ste ga oduvijek zamišljali!

Dora

1993

Hrvatski izbor za Pjesmu Eurovizije.

Ples sa zvijezdama

2006

Nova TV ovog proljeća vraća na male ekrane najveći plesni show koji okuplja najjače hrvatske zvijezde i vrhunske profesionalne plesače. Ples donosi radost, pozitivno utječe na naše zdravlje i raspoloženje, jača imunitet i umanjuje stres, a show će nam donijeti i dašak glamura u svakodnevne živote – plesom ćemo ovog proljeća slaviti život! U plesnim izazovima zabavne i popularne TV poslastice okušat će se uskoro plesni parovi koji će prirediti pravi glazbeno-scenski spektakl za pamćenje.

Mrkomir Prvi

2021

Rani srednji vijek nikad nije bio ovako zabavan. Mrkomir Prvi vlada u nekoj hrvatskoj zemlji uz more, uz njega je neprestano njegov peharnik Slavomir, zapravo šef kneževske obavještajne agencije (skraćeno K.O.A.), koji neprestano navija da vodi i javnu nabavu i tako usmjerava državna sredstva u osobnu korist (tako je već sagradio vikendicu), Mrkomirova rastrošna supruga Anuša brine se samo o svojim haljinama, a kći Maruša nije oduševljena idejom da se bogato uda i tako omogući maloj kneževini da postane kraljevina.

Knjazalište

2023

Poznatim osobama na jedan smo dan dali neobične uloge i stavili ih u neobične situacije.

Oblak u službi zakona

2023

Spoj obiteljske serije s laganim krimi zapletom, jer Nikola, glava obitelji Oblak, policijski je narednik. Idealist je i poštenjačina koji vjeruje u neke ljudske vrijednosti te ih nerijetko prepoznaje i tamo gdje ih nema. Za razliku od Nikole, drugi članovi obitelji Oblak daleko su realističniji i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakonitosti.

Superpotjera

2023

U Superpotjeri lovci su okupljeni u super tim u kojem svih petero rade kao jedan. Stvorivši jednu od najmoćnijih kvizaških ekipa na planetu spremni su upustiti se u bitku sa svima koji dolaze. Tko od natjecatelja ima znanje, vještine i koncentraciju da pobijedi super tim?

Planine

2023

Serija zabavnog i edukativnog putopisa u kojoj se uspinjemo na hrvatske planine i pritom upoznajemo ljude i krajeve. Serija je to i o duhovnom putovanju, otkrivanju sebe i biti života.

Zvijezde pjevaju

2007

"Zvijezde pjevaju" je hrvatska inačica britanske zabavne emisije "Just the Two of Us". U emisiji se natječe 8 zvijezda iz javnog života u paru s profesionalnim pjevačima. Zvijezde izvode duete s izabranim partnerima, a u svakoj emisiji jedan par obično biva eliminiran.

Volim Hrvatsku

2012

Dvije slavne ekipe natječu se u raznim igrama znanja o Hrvatskoj.

Sretni gradovi

2023

Postoje gradovi koji su sretniji od drugih. Tako kaže statistika brojnih relevantnih istraživanja o kvaliteti života i indeksima sreće u urbanim sredinama. Pa, gdje to žive sretni i zadovoljni ljudi kojima ne smeta plaćanje visokih poreza, koji će radije zamijeniti dva za četiri kotača, koji će nedjelje provoditi u prirodi, a ne u shopping centrima, kojima turisti neće ići na živce, koji uživaju u životu punim plućima svakodnevnim problemima usprkos?

David Skoko: Motor, loza, kuhača

2023

U devet epizoda ove kulinarsko-putopisne avanture chef David Skoko vodi nas diljem Hrvatske u posjet nekima od naših najistaknutijih domaćih vinara - od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice, do Zadra, Krka, Pelješca te, naravno, Istre.

Hrvatski pravednici

2023

Tijekom Drugog svjetskog rata od oko 39.000 Židova, koji su živjeli na području NDH, stradalo ih je gotovo 80 posto. Mnoge su obitelji u potpunosti nestale. Preživjeli su se spašavali na različite načine, često uz pomoć hrabrih pojedinaca koji su riskirali svoj život a da za to ne traže ikakvu nagradu. To su Pravednici među narodima.

Godina za pamćenje

2023

Jedan tim napravljen od dva kapetana uz pomoć voditeljice odgovara na pitanja iz kategorija glazbe, televizije, filmova, svjetskih vijesti, izuma i ostalih kategorija, sve to će nadopuniti video isječci iz arhive

Zov divljine

2023

Šest epizoda dokumentarne serije upoznaje nas s ljudima koji su odlučili promijeniti svoj gradski život i odabrali život u prirodi, od prirode i u skladu s njom.

Kockić i prijatelji

2022

Znatiželjni i razigrani Kockić središnji je lik animiranog serijala. Svaki dan kreće u nove šarolike avanture koje zabavljaju, poučavaju i intrigiraju. Maleni će se gledatelji na taj način vrlo lako moći poistovjetiti s njim, slijediti ga u brojnim pustolovinama i pomagati mu savladati sve probleme s kojima se susreće. Osim Kockića, gledatelji će upoznati i njegove svestrane prijatelje s kojima provodi vrijeme u igri, druženju i istraživanju.

Tajne vrta

2021

'Tajne vrta' novi je serijal domaće produkcije koji čini 20 epizoda posvećenih vrtnim radinostima. Serijal je nastao u suradnji s kreativkom Desire Crnković, velikom zaljubljenicom u hortikulturu. Naime, upravo nam ona sa svojim mališanima otvara vrata svog vrta i otkiva sve tajne njegove ljepote. Ovo veselo društvo, uz voditeljicu Tatjanu Horvatić, pokazuje nam kako napraviti mali staklenik, hotel za kukce, vode nas u svijet vrijednih pčela, ali i nude savjete kako uzgojiti vlastito bobičasto voće. Uz to, ne boje se zaprljati ruke kako bi sami zasadili nadraže cvijeće ili pak ubrali svježe povrće iz vlastitog povrtnjaka.

Razigrani laboratorij

2021

'Razigrani laboratorij' RTL Kockice novi je edukativno-zabavni serijal i idealno mjesto za sve one koji su oduvijek voljeli eksperimente. Voditelj Nikola Vikić-Topić u svakoj epizodi ugostit će po jednog malog asistenta te gledatelje, kroz jednostavne, zanimljive i šarene pokuse, uvesti u fascinantan svijet znanosti. Sve o gustoći tekućina, tlaku zraka, difuziji i polaritetu vode doznajte uskoro u 'Razigranom laboratoriju'.

Jezikoslovci

2019

Radi se o kratkom serijalu koji djeci nastoji približiti jedan od nama najpopularnijih stranih jezika - njemački. U svakoj epizodi uči se jedno tematsko područje uz pomoć učiteljice i njezinih malih pomagača.

Kockićeve priče

2021

U godini čitanja najšareniji televizijski kanal, RTL Kockica, svojim je malim i velikim gledateljima pripremio prikladan i posve nov edukativno-zabavan serijal. Riječ je o projektu 'Kockićeve priče', u kojem gledateljima Kockice priče čitaju poznata RTL-ova lica.

Kad smo bili mali

2022

Upoznajte svoje idole, osobe iz javnog života, sportaše, glumce, kraljeve društvenih mreža i saznati što ih je dovelo do njihovog današnjeg zanimanja. Otvoreno i bez zadrške o svojem djetinjstvu pričaju najpopularnija imena hrvatske medijske scene. Pokazujući nam stare fotografije iz djetinjstva otkrivaju nepoznate dijelove svog života.