Home / Series / Sveriges fulaste hem / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Avsnitt 1

    • September 14, 2009

    Rutinerade inredarna Simon och Tomas är äntligen tillbaka, nu tuffare än någonsin. Alla hemägares älsklingar undsätter i höst familjer som saknar stil så till den milda grad att de kvalificerat sig till programserien Sveriges fulaste hem. I premiäravsnittet knackar inredarna på hos Erik och Carin som bor i Karlskronas skärgård. Huset köpte de i början av sjuttiotalet och stilen på inredningen är densamma nu som då – murriga färger, velour och massor av krimskrams. Erik är gammal sjöman och har under fyrtio år samlat på sig mängder av prylar från världens alla hörn. I innertaket finns dessutom flera champagnekorkshål med tillhörande datum och information om festtillfället. Simon och Tomas kan inte annat än skratta när de ser alla prydnader och den ”grisköttsfärgade” hörnsoffan i velour. – Nej, nu får ni snart åka hem! säger Carin när inredarna inte kan sluta skämta på parets bekostnad. Det blir ett tufft första uppdrag att rensa i kaoset men Simon och Tomas förvandlar rummet med hjälp av stora mängder vit målarfärg, kartor och skokräm till en ”sjömanslounge” i Chesterfieldstil för både middagar och mys. Generell programinformation:Under tio avsnitt kavlar duon upp skjortärmarna och ger sig in i seriös inredningsproblematik. De skräder inte orden eller är nådiga i sin kritik när de inspekterar de smaklösa hemmen. Hemägarna anklagas för gräslig stil och förvisas från hus och hem under tiden som TV3 ställer allt till rätta. Med hjälp av obegränsad fantasi, gedigen erfarenhet och byggledaren Jonny Ljungman ska Simon och Tomas förvandla eländet och få fram en snygg inredningsdesign som är rätt för den aktuella familjen. När allt är klart och det är dags att lämna tillbaka nyckeln får familjen se sitt hem i ett helt nytt ljus. Inredarnas fantasifulla kreationer och smarta lösningar ger familjerna både inspiration och hjälp på traven att fortsätta inreda resten av hemmet på egen

  • S01E02 Avsnitt 2

    • September 21, 2009

    Furugolv, furuluckor, furuskåp, furubord, furustolar, furulampa, furuklocka… Nej, vi har inte rest tillbaka till sjuttiotalet, Simon och Tomas har hittat ett av Sveriges fulaste hem strax utanför Uppsala.Kenneth och Carina har bott i sitt hus i Järlåsa utanför Uppsala i drygt ett år. Huset har en stor gård med djur, elstängsel och allt som kommer med det. Tiden räcker inte till för att renovera och hela undervåningen är som en tidskapsel från 1975 trots att huset byggdes 1980. Allt är gulbrunt. Det är furu på golv, väggar och tak. Tapeterna är gulbruna och till och med katten matchar inredningen. Kenneth förklarar sig med att det såg ut så här när de flyttade in, men möblerna har paret sig själva att skylla för. Huset är fyllt med vitrinskåp och köksmöbler i furu, slitna oxblodsfärgade skinnsoffor och en vattensäng i vinylplast.Ingenting är som bekant omöjligt för Simon och Tomas och de tänker göra om köket i modern fransk bistro-stil. Det krävs en totalrenovering med andra ord och rubbet får rivas ut. Men resultatet är väl värt allt slit. Generell programinformation:Under tio avsnitt kavlar duon upp skjortärmarna och ger sig in i seriös inredningsproblematik. De skräder inte orden eller är nådiga i sin kritik när de inspekterar de smaklösa hemmen. Hemägarna anklagas för gräslig stil och förvisas från hus och hem under tiden som TV3 ställer allt till rätta. Med hjälp av obegränsad fantasi, gedigen erfarenhet och byggledaren Jonny Ljungman ska Simon och Tomas förvandla eländet och få fram en snygg inredningsdesign som är rätt för den aktuella familjen. När allt är klart och det är dags att lämna tillbaka nyckeln får familjen se sitt hem i ett helt nytt ljus. Inredarnas fantasifulla kreationer och smarta lösningar ger familjerna både inspiration och hjälp på traven att fortsätta inreda resten av hemmet på egen hand.

  • S01E03 Avsnitt 3

    • September 28, 2009

    När Simon och Tomas besöker Heikki och Eva-Maria i Nynäshamn tror de att de hamnat på den afrikanska savannen – tills de hittar mumintrollet och för en stund förs till Finlands djupa skogar. Huset kryllar av afrikanska träfigurer, döda plantor och självlysande plastblommor. Ingenstans i inredningen går det att hitta personlighet. Allt måste rivas ut. Heikki och Eva-Maria bor i ett på utsidan fint och modernt hus i Nynäshamn. På insidan är det dock inte en lika vacker syn. Det gigantiska vardagsrummet är svårmöblerat och de stackars pjäser som står där kommer inte till sin rätt. Det enorma panoramafönstret skyms av döda plantor, afrikanska träfigurer och en felplacerad soffa. Och hur mycket Simon och Tomas än söker så lyckas de inte hitta ens en liten gnutta personlighet i hemmet. Familjen och träfigurerna jagas ut ur huset och Simon och Tomas skrider till verket. Jonny Ljungman och hans team av hantverkare river, bygger nytt och målar i murriga färger medan inredarna inleder ett sprayfärgsprojekt ute i trädgården. När familjen får återvända till sitt hem väntar en överraskning. – Det känns inte som mitt hem, det känns som någon annans, säger Eva-Maria. Generell programinformation: Under tio avsnitt kavlar duon upp skjortärmarna och ger sig in i seriös inredningsproblematik. De skräder inte orden eller är nådiga i sin kritik när de inspekterar de smaklösa hemmen. Hemägarna anklagas för gräslig stil och förvisas från hus och hem under tiden som TV3 ställer allt till rätta. Med hjälp av obegränsad fantasi, gedigen erfarenhet och byggledaren Jonny Ljungman ska Simon och Tomas förvandla eländet och få fram en snygg inredningsdesign som är rätt för den aktuella familjen. När allt är klart och det är dags att lämna tillbaka nyckeln får familjen se sitt hem i ett helt nytt ljus. Inredarnas fantasifulla kreationer och smarta lösningar ger familjerna både inspiration och hjälp på traven att fortsä

  • S01E04 Avsnitt 4

    • October 5, 2009

    Hemma hos Mia och Magnus Nilsson passar ingenting ihop med någonting. De försöker själva definiera sin stil som ”åttiotal, kanske?”. - Jag tycker att ni förolämpar åttiotalet! utbrister Simon. Att familjen Nilsson hittade en större lägenhet innebar inte att de fick bättre smak. Färger, stilar, träslag och möbler kombineras på alla möjliga - och framför allt omöjliga - sätt och Simon och Thomas får en smärre chock när de kliver in i vardagsrummet, som i dag mest fungerar som ett lekrum för barnen. ”DVD-skivor är aldrig snygga att ha framme” ryter designerduon strax innan de viker sig av skratt. De har nämligen fått syn på ett av familjens prydnadsföremål. - There’s a fleshcoloured monkey scratching his ass in the bookcase, utropar Simon med skräckblandad förtjusning. Duon tar genast tag i projektet att förvandla familjen Nilssons plotterhelvete till ett litet paradis. Generell programinformation: Under tio avsnitt kavlar duon upp skjortärmarna och ger sig in i seriös inredningsproblematik. De skräder inte orden eller är nådiga i sin kritik när de inspekterar de smaklösa hemmen. Hemägarna anklagas för gräslig stil och förvisas från hus och hem under tiden som TV3 ställer allt till rätta. Med hjälp av obegränsad fantasi, gedigen erfarenhet och byggledaren Jonny Ljungman ska Simon och Tomas förvandla eländet och få fram en snygg inredningsdesign som är rätt för den aktuella familjen. När allt är klart och det är dags att lämna tillbaka nyckeln får familjen se sitt hem i ett helt nytt ljus. Inredarnas fantasifulla kreationer och smarta lösningar ger familjerna både inspiration och hjälp på traven att fortsätta inreda resten av hemmet på egen hand.

  • S01E05 Avsnitt 5

    • October 12, 2009

    När Simon och Tomas kliver in hos familjen Savic tror de att det är mor i huset som orsakat den katastrofala inredningen. Men så småningom visar det sig att de fyra döttrarna inte är helt oskyldiga. - De har stor skuld till den här plastmisären, konstaterar Simon och Tomas. Det är inte bara lite småfula prydnader som trängs i familjen Savic bokhyllor. Det är mycket värre än så. - I see some of the ugliest objets I´ve seen for a very long time, säger Simon bedrövat. Och det är inte nog med alla krusiduller och glasdelfiner, familjen har dessutom använt sig av inredningsdetaljer som inplastade möbler och fasthäftade gardiner. - This is a car crash of taste and style, suckar Simon. Inredarna börjar med att dra ner gardinerna och släppa in ljuset för att sedan påbörja ett tufft arbete med att omskapa hemmet. Generell programinformation:Under tio avsnitt kavlar duon upp skjortärmarna och ger sig in i seriös inredningsproblematik. De skräder inte orden eller är nådiga i sin kritik när de inspekterar de smaklösa hemmen. Hemägarna anklagas för gräslig stil och förvisas från hus och hem under tiden som TV3 ställer allt till rätta. Med hjälp av obegränsad fantasi, gedigen erfarenhet och byggledaren Jonny Ljungman ska Simon och Tomas förvandla eländet och få fram en snygg inredningsdesign som är rätt för den aktuella familjen. När allt är klart och det är dags att lämna tillbaka nyckeln får familjen se sitt hem i ett helt nytt ljus. Inredarnas fantasifulla kreationer och smarta lösningar ger familjerna både inspiration och hjälp på traven att fortsätta inreda resten av hemmet på egen hand.

  • S01E06 Avsnitt 6

    • October 19, 2009

    I sjätte avsnittet av Sveriges fulaste hem besöker Simon och Tomas Eva Taylor på Trollgården i Härryda. Snabbt konstaterar inredarna att det är det värsta de sett hittills. – It’s ugly as hell, säger Simon, som tycker att alla troll ser ut som manliga könsdelar i ansiktet. Trollgården i Härryda kan vara så nära helvetet Simon och Tomas har kommit. Eva, som gjort allt för att ta in naturen i inredningen har ett hem som är fullproppat av uppstoppade djur, nylonleopardplädar och otäcka troll. Simon och Tomas har en annan idé: ut med trollen, in med träden. – Alla troll borde förpassas till Norge, där de hör hemma, säger Tomas.

  • S01E07 Avsnitt 7

    • October 26, 2009

    De renoverar sitt hem med silvertejp och har en "skräphörna" i köket. Containerligan i Sollentuna får se upp. Simon och Tomas är dem på spåren. Bytet visar det sig att de använt till att inreda sitt hem. Familjen Stengård behöver Simon och Tomas hjälp att göra sig av med gammalt skräp och slutföra de lama renoveringsförsök de själva påbörjat med silvertejp. – Jag är en designanalfabet, säger pappan i familjen. Simon och Tomas håller med. De kan inte sluta spy galla över familjens inredning men vet exakt vad som behövs för att göra om och göra snyggt. Ett restaurangkök ska lyfta hemmet och inspirera till matlagning. Väggen ska målas likt ett ärgat koppartak och glasdörrarna mellan köket och vardagsrummet ska lyftas av och istället skruvas fast på väggen. Simon och Tomas fantasi vet inga gränser. Generell programinformation: Under tio avsnitt kavlar duon upp skjortärmarna och ger sig in i seriös inredningsproblematik. De skräder inte orden eller är nådiga i sin kritik när de inspekterar de smaklösa hemmen. Hemägarna anklagas för gräslig stil och förvisas från hus och hem under tiden som TV3 ställer allt till rätta. Med hjälp av obegränsad fantasi, gedigen erfarenhet och byggledaren Jonny Ljungman ska Simon och Tomas förvandla eländet och få fram en snygg inredningsdesign som är rätt för den aktuella familjen. När allt är klart och det är dags att lämna tillbaka nyckeln får familjen se sitt hem i ett helt nytt ljus. Inredarnas fantasifulla kreationer och smarta lösningar ger familjerna både inspiration och hjälp på traven att fortsätta inreda resten av hemmet på egen hand.

  • S01E08 Avsnitt 8

    • November 2, 2009

    Den som bjuder hem Simon och Tomas gör det på egen risk. I kvällens avsnitt är det Möllefamiljen Dreilick som råkar ut för inredarnas designidéer. Simon och Tomas bestämmer sig för att inreda med familjens skivsamling och krossar därför de gamla vinylplattorna för att sedan limma fast dem på väggen. Familjen Dreilick bor vid kusten i idylliska Mölle i Skåne där de driver hotell och restaurang. Deras verksamhet stjäl all deras tid och hemmet blir lidande stilmässigt. Vardagsrummet är fyllt med porslinsgrisar och pastellfärger och övervåningen är en avstjälpningsplats med flyttkartonger som nått tonåren. Det är ingen ordning alls och de behöver få till ett drägligt boende så att de kan börja trivas hemma. Simon och Tomas hjälper så gärna till… – Nu ser det ut som Scandic Hotell år 1983, säger Tomas. Inredarna bestämmer att temat för det nya rummet ska vara musik och ”cirkustält”. När de första gröna ränderna målats på väggen är de dock inte lika entusiastiska längre. – I think it’s horrible, säger Simon. Generell programinformation: Under tio avsnitt kavlar duon upp skjortärmarna och ger sig in i seriös inredningsproblematik. De skräder inte orden eller är nådiga i sin kritik när de inspekterar de smaklösa hemmen. Hemägarna anklagas för gräslig stil och förvisas från hus och hem under tiden som TV3 ställer allt till rätta. Med hjälp av obegränsad fantasi, gedigen erfarenhet och byggledaren Jonny Ljungman ska Simon och Tomas förvandla eländet och få fram en snygg inredningsdesign som är rätt för den aktuella familjen. När allt är klart och det är dags att lämna tillbaka nyckeln får familjen se sitt hem i ett helt nytt ljus. Inredarnas fantasifulla kreationer och smarta lösningar ger familjerna både inspiration och hjälp på traven att fortsätta inreda resten av hemmet på egen hand.

  • S01E09 Avsnitt 9

    • November 9, 2009

    På sin resa genom fulsverige har Simon och Tomas fått tips om ett sekelskifteshus i Haninge där juldekorationen står kvar liksom den förre ägarens gamla möbler. I huset bor Tom som tycker att han har det fint hemma. Men hans särbo Elisabet håller inte med och välkomnar Simon och Tomas hjälp. - Elisabet, pack your bags and leave! säger Simon när han får se sovrummet. Tom bor i Haninge i ett sekelskifteshus. Hans möbler, mattor och tapeter följde med huset när han flyttade in och inredningen är minst sagt underlig. Han har bland annat knutit fast sin platt-TV på den gamla fina kakelugnen och eftersom förvaring saknas så staplas diverse bråte på golvet. Ett tre år gammalt hål i väggen efter en vattenskada har inte åtgärdats och det ser ut som att Tom bara tagit sin säng och TV och flyttat in hos en gammal dam. Simon och Tomas beskriver därför stilen som ”gammal dam möter ungkarl” och tycker att de kommit till ”house of horrors”. - When you look inside even the flies have commited suicide, säger Simon när han granskar en taklampa. Inredarna börjar med att skära ner Toms platt-TV från snaran på kakelugnen och för omväxlings skull så satsar inredarna på en inredningsdesign i svart och vitt. Men självklart inte på det traditionella viset… Generell programinformation: Under tio avsnitt kavlar duon upp skjortärmarna och ger sig in i seriös inredningsproblematik. De skräder inte orden eller är nådiga i sin kritik när de inspekterar de smaklösa hemmen. Hemägarna anklagas för gräslig stil och förvisas från hus och hem under tiden som TV3 ställer allt till rätta. Med hjälp av obegränsad fantasi, gedigen erfarenhet och byggledaren Jonny Ljungman ska Simon och Tomas förvandla eländet och få fram en snygg inredningsdesign som är rätt för den aktuella familjen. När allt är klart och det är dags att lämna tillbaka nyckeln får familjen se sitt hem i ett helt nytt ljus. Inredarnas fantasifulla kreationer o

  • S01E10 Avsnitt 10

    • November 16, 2009

    Blomkrukor inslagna i aluminiumfolie, hundbajspåsar som kryddförvaring, trångt, slitet och opraktiskt. Välkommen hem till Hayette och Sahbi i Mörby och köket som Gud glömde. Simon och Tomas vet inte vad som väntar dem när de sitter fast i hissen på väg upp till familjens lägenhet. Hemma hos Hayette och Sahbi är blomkrukorna inslagna med aluminiumfolie. Köket är gammalt, trångt, opraktiskt och saknar liv. Kryddorna förvaras i bajspåsar och det finns trasiga prydnader som borde ha kastats i soporna för länge sedan men som istället lagats med folie. Simon och Tomas är familjens sista hopp. – Det ser ut som mitt lägenhetsförråd när jag bodde på Söder, säger Tomas. Simon och Tomas väljer inredning och design efter det tunisiska temat med starka färger för att få in personlighet, liv och rymd i köket. Valnöt och lime förvandlar det trista hyreshusköket till en trivsam plats för hela familjen att laga mat och äta tillsammans. Skillnaden är enorm. När familjen får se resultatet kan de inte hålla tillbaka tårarna… Generell programinformation: Under tio avsnitt kavlar duon upp skjortärmarna och ger sig in i seriös inredningsproblematik. De skräder inte orden eller är nådiga i sin kritik när de inspekterar de smaklösa hemmen. Hemägarna anklagas för gräslig stil och förvisas från hus och hem under tiden som TV3 ställer allt till rätta. Med hjälp av obegränsad fantasi, gedigen erfarenhet och byggledaren Jonny Ljungman ska Simon och Tomas förvandla eländet och få fram en snygg inredningsdesign som är rätt för den aktuella familjen. När allt är klart och det är dags att lämna tillbaka nyckeln får familjen se sitt hem i ett helt nytt ljus. Inredarnas fantasifulla kreationer och smarta lösningar ger familjerna både inspiration och hjälp på traven att fortsätta inreda resten av hemmet på egen hand.

Season 2

  • S02E01 Avsnitt 1

    • March 18, 2010

    Porslinsdockor, skyltdockor, naturtrogna dockor, änglar, dockvagnar, plastblommor, guldlister, fågelholkar, fotokuddar, porslinssvanar, rosa väggar, plastbakelser, draperingar, inomhusspaljéer. Överallt. Tror du att du sett allt i inredningsväg? Då tror du fel. I säsongspremiären av Sveriges fulaste hem får Simon och Tomas en rejäl chock. – Under mina sjutton år i Sverige är det här det värsta jag sett. I am speechless, and I never am, säger Simon. Hemma hos Ingmarie och Benny strax utanför Degerfors är det lätt att få en docköverdos. Ingen yta har lämnats åt slumpen. Allt är dekorerat in i minsta detalj. Stolar har fått änglavingar, de rosa väggarna har dekorerats med guldlister, tavlor, blommor och olika budskap och i varje hörn finns ett blomsterarrangemang och en docka av något slag. – You just don’t put a lifesize docka in a couch under a clematis frame in your vardagsrum, säger Simon när han får se en skyltdocka som klätts upp i Ingmaries kläder och hatt. Ingmarie beskriver själv stilen som ”lite romantisk”. – Do you not have a stop button? Frågar Simon. Inredarna frågar sig var Benny är i inredningen, men hittar inte ett spår av att en vuxen man bor i huset. Till och med Simon och Tomas hundar får till slut nog och försöker slita ett par av husets dockor i stycken. Efter att ha spärrat av området och skickat iväg Ingmarie och Benny så ska inredarna försöka få ordning på hemmet och göra det trivsamt för båda. Det blir romantik, men på ett smakfullt sätt.

  • S02E02 Avsnitt 2

    • March 25, 2010

    Byggbarack, lifeless, fikarum, sterilt, obduktionssal, contraceptive lighting, pig tit-pink. Orden som beskriver inredningen är många när designduon besöker Rezenet och hennes barn i Saltsjöbaden. Rezenet har alltid drömt om att ha det mysigt och hemtrevligt, men istället har det blivit tvärtom och barnen drar sig för att ta hem kompisar. Eller vad sägs om ett delfinbord av plast som ackompanjeras av en ”tit-pink” soffgrupp och en bordslampa med inbyggd fontän? – De hade ju inte så mycket saker, men de som fanns var bland de fulaste jag sett, säger Tomas. Det är en lätt match att rensa för renovering hemma hos Rezenet. De stackars pjäser som finns i lägenheten är alla misslyckade försök att få det mysigt och hemtrevligt, men har motsatt effekt. Belysningen är som strålkastare och allt går i samma färgskala. Eller som Simon uttrycker sig för att visa vad han tycker om färgen: - It’s not pung pink, it is tit pink. Simon och Tomas bestämmer att här behövs färg och designar i regnbågens alla kulörer. – Det är lite Villa Villerkulla över det hela. Som om Pippi Långstrump varit här och designat, säger Tomas när han tar en första titt på de färdigmålade väggarna.

  • S02E03 Avsnitt 3

    • April 8, 2010

    Om du tar dig in i Vivecas lägenhet, är det inte säkert att du hittar ut igen. I kvällens avsnitt av Sveriges fulaste hem besöker vi en riktig dröm för små barn, lilleputtar eller tomtenissar. Viveca har händigt byggt flera loft, kojor och mysiga krypin lite överallt i sin tvåa, som nu istället kan räknas som en sexa. Frågan är om barnen flyttat hemifrån på grund av ålder eller skam. – Jag tror man måste ge gästerna ett skohorn om de är över en och femtio, säger Tomas. Simon och Tomas kan inte göra annat än att skaka på huvudet. Bakom varje möbel eller hörn hittar de ännu en lönngång eller ett nytt rum. Det som en gång var en tvåa på 50 kvadrat är nu en sexa på 83 kvadrat. Viveca räknar sig som en händig kvinna och har låtit bygga små rum lite här och var och byggt på höjden när golvytan inte räckt till. – Efter tio minuter därinne kände jag som att jag åkt med en tolvpersonersfamilj på Göta kanal i två veckor, säger Tomas. Att renovera hela lägenheten på en gång vore att ta sig vatten över huvudet så Simon och Tomas ger sig i kast med hemmets hjärta: köket. Byggledaren Jonny Ljungman och hans team får ett tufft rivningsarbete. – Det här är nog den värsta rivningen som vi gjort någon gång, säger Jonny.

  • S02E04 Avsnitt 4

    • April 15, 2010

    I fjärde avsnittet besöker Simon och Tomas makarna Marianne och Tommy på Ljusterö som helt saknar ordning och reda. Hela hemmet är fyllt av småprylar och plastblommor och de renoveringar som gjorts är dåligt utförda och skulle rasa ihop av en liten vindpust. Tommy anklagas för att ha tummen mitt i handen. – Bjuder man hem folk så får man supa ner dem så de inte ser hur det är, säger Tommy. Simon och Tomas har svårt att hitta någon röd tråd i inredningen. – If I had to say what was the loveliest thing in there, I would have to say… Tomas, säger Simon. – Plastmurgröna är så jävla förbjudet, säger Tomas. Det är främst matsalen och vardagsrummet som behöver fixas i ordning akut. För att börja om från början behöver, förutom en massa krimskrams, ett helt hemmakontor med en gigantisk samling av ”världens fulaste pärmar” rensas bort och provisoriska väggar och ytskikt som sitter på sniskan måste rivas. Stugan ska tas tillbaka till den idylliska miljö den finns i. Simon och Tomas låter väggarna målas i chokladbrunt och björkved tas in både till spisen och till väggarna. Dessutom snickrar Jonny ett björkbord och får även i uppdrag att på ett kreativt sätt dölja hålet i den öppna spisen där en datorfläkt monterats av familjen för att blåsa ut värme i vardagsrummet. Det kissgula furugolvet byts ut mot en ljusare variant och vips så flödar ljus äntligen in från alla håll.

  • S02E05 Avsnitt 5

    • April 22, 2010

    En samlare som driver loppis. Mycket dålig kombination. I alla fall om du vill ha det snyggt hemma. Att ha ett unikt hem är något som många drömmer om, och då är loppmarknader ett alldeles utmärkt ställe att hitta ovanliga möbler och prylar för den där personliga touchen. Men när det gått för långt, och du har varken röd tråd eller en stoppknapp, då kan det vara läge att ropa på hjälp. Pernilla och Tomas i Timrå gillar det gamla 1950-talet. Pernillas intresse för gamla prylar är så starkt att hon driver en egen loppmarknad. Problemet är att Pernilla behåller väldigt många av föremålen som kommer in till loppisen, och dekorerar sitt eget hus med allt från uppstoppade bävrar, porslinsföremål och gamla möbler. Hon samlar på allt. – Det är ju så bra med min loppis eftersom jag har första tjing på alla saker, säger hon. Vardagsrummet får Simon att börja hyperventilera och en av inredarparets hundar visar sitt förakt genom att kissa på en gammal ”fladdermusfåtölj”. – Vi har hamnat i skräphelvetet, säger inredarna. Eftersom paret gillar retrostilen så satsar Simon och Tomas på 1950-tal fullt ut. Alla föremål som inte har på 50-talet att göra slängs ut ur vardagsrummet och inredarna tar en tur till loppisen för att leta fynd att dekorera med. Förutom loppisfynd används nyproducerade möbler i retrostil. Det blir en totalförvandling och husägarna blir mycket nöjda. – Jag tror att Simon och Tomas har räddat mig från alla mina grejer, säger Pernilla.

  • S02E06 Avsnitt 6

    • April 29, 2010

    Det är motbjudande, säger Simon. Takfläkt, vitrinskåp, gardinkappa, pösiga skinnsoffor och torkade blommor. Känner du igen stilen? Välkommen hem till Roger och Jolanta som bett Simon och Tomas om hjälp att stilsäkra sitt hem. Men när Simon drar fram den nya mönstrade tapeten måste byggledaren Jonny sätta ner foten. – Du borde drogtestas, säger han. Jonny kan klaga hur mycket han vill. Det biter inte på Simon och Tomas. Sedan Roger och Jolanta köpte huset år 2002 har de tänkt göra om och renovera. Men det har aldrig blivit av. Istället har de samlat på sig ett virrvarr av saker som inte har någon egentlig plats i hemmet. I sovrummet på ovanvåningen står till exempel en jacuzzi. Fortfarande i förpackningen. Som en strandad val mitt på golvet. Simon och Tomas har mycket att ta itu med men är på det klara att sovrummet ska befrias från den ohyggliga väggnyansen av ”solbränd gris” och göras om till ett rofyllt rum i stilen ”indiskt tält”. De nya tapeterna är ordentligt mönstrade och färgstarka. Förutom den mysiga tältkänslan ändras planlösningen då en ny vägg sätts upp i rummet. Bakom väggen byggs en gigantisk garderob som löser parets alla förvaringsproblem.

  • S02E07 Avsnitt 7

    • May 6, 2010

    Hur kan man dekorera sitt hem med skämt? frågar Tomas. Broderade svordomar, luffarkonst med muff, pungpuff och flottiga tapeter. Det är rörigt och det är fult. Catarina i Enskede har bett Simon och Tomas om hjälp. Hennes kök är en kvarleva från när huset byggdes på 1950-talet och byggt för att passa en ensam kortväxt matlagare. Köket har ytterst lite arbetsyta och köksbänkarna är i lägsta laget. – Det går bara att göra färdiga frysta köttbullar i det här köket, säger Tomas. När det gamla köket rivits ut öppnar sig en stor yta med många nya möjligheter. Simon och Tomas vill gärna behålla retrokänslan i köket och väljer mörka köksluckor och ljusblå väggfärg. Dessutom sätter de igång och batikfärgar ett tygstycke som ska användas som dekoration till väggen. När de sedan ger sig ut i kvarteret för att samla bilder till ett kollage, slutar det hela med våldsam harjakt. När renovering, inredning och allt lull-lull är klart känns den gamla matlagningsskrubben långt borta. Inte ett spår finns kvar av det gammaldags ”kvinnan-ska-stå-vid-spisen-köket”. Istället öppnar sig ett fullstort funktionellt och snyggt kök som gör det möjligt att bjuda hem många vänner på middag.

  • S02E08 Avsnitt 8

    • May 13, 2010

    Hemma hos Gunilla och Kent i Åkersberga har tiden stått stilla. De flyttade in 1985 och förälskade sig i den mörka panelen i vardagsrummet. Sedan dess har inget hänt och all inredning är som hämtad från 80-talet och Simon och Tomas värsta mardrömmar: takfläkt, gardinkappa, pungsoffor. – Det är vardagsrummet från helvetet, säger Tomas. Svenskarna verkar inte ha tagit till sig av Simon och Tomas kampanj mot fula vardagsrumsmöbler. De fluffiga pungsofforna går som en röd tråd genom programserien och verkar förfölja Simon och Tomas. – It’s like fotsvamp.You don’t know where it’s coming from and it’s damn difficult to get rid of it, säger Simon. Efter att ha nollställt allt är det på tiden att föra vardagsrummet in i 2010-talet. Efter 25 år i mörker ska rummet åter få se dagens ljus. Den mörkbruna panelen plockas bort och väggarna ljusas upp med vit färg, en fondvägg med blomster, belysning och nya möbler. Både nya inköp och parets gamla prylar används för att dekorera rummet till slutlig perfektion á la Simon och Tomas.

  • S02E09 Avsnitt 9

    • May 20, 2010

    Gillestugan hemma hos Paula och Jonas i Staffanstorp skulle bli parets gemensamma utrymme, men blev istället ett tillhåll för pokerkvällar med Jonas grabbgäng och Paula har inte känt sig välkommen. – Jag vet inte vad som hände, men helt plötsligt var det värsta grabbhaket, säger Paula. Gillestugan har inretts som en mörk, gammal engelsk pub med biljardbord, piltavla, daterade skinnmöbler, flera nyanser av brunt och heltäckningsmatta. – This is like a 1970’s dungeon, säger Simon. – Jag får deppoångest här. Vi tänker göra något vi aldrig gör: vitt! säger Tomas. Den murriga gamla grabb-puben ska göras om till ett utrymme där även Paula kan trivas och vita väggar och ny belysning ska göra sällskapsrummet mer behagligt. Det blir en total makeover för den gamla gillestugan med bland annat discotema och ormskinnstapet. – Nej fan Tomas, it looks like a Christmas decoration made by a hamster, säger Simon när Tomas hänger upp inredarnas egentillverkade konstprojekt.

  • S02E10 Avsnitt 10

    • May 27, 2010

    Hemma hos Rebecca och Oskar i Enskede har inte mycket hänt sedan de flyttade in för ett år sedan. Köket har känts som en för stor uppgift att ta sig an, så de har fått be proffsen om hjälp. De mörkgröna köksluckorna är från slutet av 60-talet och kaklet är bajsbrunt med mönster likt mögelsvamp. – Ususally at a party there’s always someone crying in the kitchen. Here it is just because it’s so bloody ugly, säger Simon. I det sista avsnittet av Sveriges fulaste hem har Simon och Tomas svårt att hitta något alls som är snyggt. Köket har alla fel som kan tänkas: det är trångt, felmatchat, vitrinskåpen skymmer sikten och allt är väldigt fult. Allt ska rivas ut och göras om till en fungerande helhet med både matplats och vardagsrum och färgerna ska gå i guld och rött, likt en bordell. Dessutom bjuder Simon och Tomas in till ett exklusivt hemma hos-reportage i sitt eget bo och visar stolta upp sitt enorma kök. - Tomas is a gris in the kitchen, avslöjar Simon...