Home / Series / Menneskeforsøg / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Dagligdagsdoping (Sæsonpremiere)

    • January 7, 2014
    • DR P3

    I Danmark dyrker vi motion som aldrig før. Vi vil være stærkere, hurtigere og mere udholdende. Hos familien, på jobbet og i sengen vil vi levere en toppræstation, men det kræver et ekstra skud energi. Hvor langt kan vi rykke vores formåen ved hjælp af lovlige midler? Og hjælper det? Menneskeforsøg kigger i denne uge på "Dagligdagsdoping". Vores tre forsøgskaniner, Petra, Jasper og Daniel skal bl.a. teste påstandene om de præstationsfremmende effekter ved at drikke rødbedesaft og spise bagepulver. De skal afprøve de mest sejlivede myter om penissvulmende lystmidler som østers, mørk chokolade og champagne. Og de skal forsøge at dope hjernen ved hjælp af blodsmoothies, blåbærsmoothies og grisehjernesmoothies.

  • S01E02 Dovenskab

    • January 14, 2014
    • DR P3

    Vores tre forsøgspersoner skal bl.a. afprøve påstandene om, at et liv i tynd bjergluft øger præstationsevnen, om skrællen fra æbler virkelig kan gøre dig stærkere og hvor meget det egentlig smadrer din krop, at ligge fuldstændig stille i fem døgn. Se med når Menneskeforsøg leger med trykkamre, stødbælter og sparkemaskiner, når vi kigger nærmere på DOVENSKAB.

  • S01E03 Hjernen

    • January 21, 2014
    • DR P3

    Hjernen er maskinrummet og hovedkvarteret for menneskekroppen. Vores venskaber, karriere, kreativitet og fysik ville miste al sin betydning, hvis vores hoveder pludselig blev sat ud af spil. Men hvordan bruger vi vores hjerne og hvad ville der præcis ske, hvis vi mistede kontrollen med den? DR3's forsøgspersoner skal bl.a. bevæge armene kun ved hjælp af store magneter på hjernen. De skal se, hvad der egentlig sker, hvis man ikke tager iltmasken på i en flyveulykke og de tre forsøgsdyr skal opleve hvor meget hypnose egentlig kan overtage styringen af hjernen. Menneskeforsøg leger med livsfarlig flykabine, hjernemanipulerende magneter og store slanger når vi kigger på HJERNEN.

  • S01E04 Søvn

    • January 28, 2014
    • DR P3

    Hvad sker der med os mennesker, hvis vi ikke sover? Frarøvelse af søvn bruges i flere lande som tortur, og i denne uge skal DR3's forsøgspersoner holde sig vågen i over 55 timer i træk, når "Menneskeforsøg" kigger nærmere på vores forhold til SØVN. Testkaninerne Jasper, Petra og Daniel skal i tre forsøg afprøve hvordan man nemmest holder sig vågen, om det er farligt ikke at sove og hvad der giver den værste søvn. Se med når de lægger sig til at sove i et 35 grader varmt soveværelse, når de bryder sammen under søvnfrarøvelse og når de holder sig vågen ved hjælp af lussinger og tændstikker i øjnene.

  • S01E05 Kroppens affald

    • February 4, 2014
    • DR P3

    Vi danskere har meget fokus på vores sundhed og hvad vi indtager. Men hvad ved vi egentlig om det der kommer ud i den anden ende? "Menneskeforsøg" kigger i denne uge på KROPPENS AFFALD. DR3's forsøgspersoner vover sig ud i den latrinære verden og skal bl.a. afprøve om det virkelig er afstres-sende at drikke sit eget tis, kan man spise sig til en pølle der ikke lugter og de afgør én gang for alle om det er kål eller bønner der giver dig de værste prutter. Ved hjælp af en afføringsekspert og videnskabelige instrumenter (samt ingen fine fornemmelser) skal test-kaninerne Jasper, Petra og Daniel lave urin-cocktails, prutte-symfonier og pebermynte-lort. Alt sammen for at skaffe os de endegyldige svar på nogle af vores mest sejlivede myter og spørgsmål og menneskekrop-pen.

  • S01E06 Skål!

    • February 11, 2014
    • DR P3

    I Danmark er vi glade for alkohol. Så glade at vi er en nation der både nyder og lider under vores drukvaner. Vi har alle hørt masser af røverhistorier om alkoholindtag og tømmermænd. Men hvad er fup og hvad er fakta? "Menneskeforsøg" siger i denne uge SKÅL! DR3's forsøgspersoner skal have en masse indenbords i jagten på videnskabelige og underholdende svar på alkoholens mange myter. Hvor mange shots skal man drikke, før at man ikke længere kan skjule sin brandert? Hvad er den mest effektive kur mod tømmermænd? Og kan man indtage alkohol på andre måder end at drikke det? Ved hjælp af eksperter og forskere skal testkaninerne Petra, Daniel og Jasper bl.a. drikke en hel flaske vodka hver inden de går til jobsamtale, kurere tømmermænd i isbad og sauna og prøve at blive fulde ved at indhalere sprut og gå med bare tæer i gummistøvler fuld af alkohol.

  • S01E07 Ekstrem sund

    • February 18, 2014
    • DR P3

    Vi er villige til at gå langt for at blive sunde. Detox-kure, stenalderkost og to fastedage om ugen er blevet fast livstil for tusindvis af danskere. Men nogle mennesker er parate til at gå et par skridt længere end an-dre. "Menneskeforsøg" forsøger i denne uge at blive EKSTREM SUND. DR3's forsøgspersoner skal på egen krop afprøve tre af de mest bizarre og sejlivede sundhedsmyter. Kan man virkelig få en sundere krop og en bedre tilværelse, hvis man tyer til ekstreme metoder? Testkaninerne Jasper, Daniel og Petra skal i denne uge spise friskfødt moderkage, de skal leve som plan-ter udelukkende ved at indtage næring gennem fødder i muld og sollys og de skal leve med hvidløg i numsen i fem døgn. Alt sammen for at finde det endegyldige svar på om det gavner at bruge ekstreme metoder i jagten på at blive sund.

  • S01E08 Følelser

    • February 25, 2014
    • DR P3

    Vi griner, vi græder, vi hader og vi elsker os gennem livet. Mennesket er et dyr styret af humør og emotionelle impulser. I denne uge kigger Menneskeforsøg på FØLELSER. Vi har mange spørgsmål og myter om vores følelsesliv. Og nu skal vi én gang for alle forsøge at få svarene med hjælp fra videnskaben og tre modige testkaniner. DR3's forsøgspersoner skal denne gang isoleres i mørke, blive glade på kommando og have presset følelser ud af kroppen. Jasper, Petra og Daniel stiller frivilligt deres kroppe til rådighed for videnskaben og nysgerrigheden. I tre forsøg skal de i denne uge bl.a. finde svar på om vi virkelig bliver mere depressive i mørke, om følelser kan sætte sig fysisk fast i kroppen og om man bliver gladere ved at grine falsk. Se med når Menneskeforsøg rykker i mørkeisolation i tre døgn, tester om lattercoaches kan gøre dig glad og om Body SDS rent faktisk finde følelser i din hud og dit kød.

  • S01E09 Huden

    • March 4, 2014
    • DR P3

    Vi steger den i solen, vi forebygger den mod rynker og vi gnubber den mod vores partner. Huden er det største organ på os mennesker og er altafgørende for at vi er smukke, sunde og attraktive. Menneskeforsøg kigger i denne uge på HUDEN. DR3's forsøgspersoner Jasper, Petra og Daniel vil forsøge at finde hoved og hale i nogle af de ubesvarede spørgsmål om vores kroppes naturlige hylster. Giver sperm i ansigtet pænere hud? Virker havregrød mod sol skoldet hed? Og hvilke erogene zoner kan få din kæreste mest i stødet? Jasper, Petra og Daniel stiller frivilligt deres kroppe til rådighed for videnskaben og nysgerrigheden. Se med, når de i tre dage skal smøre deres hud ind i snegleslim og sæd, når de skal gnubbe 14 forskellige erogene zoner på hinandens kroppe og når de bliver solskoldede og behandler det med barberskum, kartofler, tomatjuice, honning og havregrød.

  • S01E10 Frygt (Sæsonafslutning)

    • March 11, 2014
    • DR P3

    "Frygt kan både være en forfærdelig og fornøjelig del af vores menneskelige mekanisme. Vi bliver bange, fordi vi skal overleve og vi vælger selv at blive skræmt fordi vi vil underholdes. I sidste afsnit af MENNESKEFORSØG kigger vi nærmere på "Frygt". DR3's forsøgspersoner skal igennem tre forsøg, som skal give os svarene på nogle af de mest spændende spørgsmål om frygt. Testkaninerne skal både skræmmes fra vid og sans, smitte hinanden med frygt og forsøge at overkomme deres mest traumatiske skrækscenarier. Jasper, Petra og Daniel er de tre forsøgspersoner der skal gøre alle os danskere klogere på vores naturligt indbyggede frygt. De skal opleve på egen krop, præcis hvordan vores krop og adfærd bliver påvirket af at se en uhyggelig gyserfilm, de skal se om vi bliver bange af at kigge på en anden person der bliver bange og de skal kurere deres panikan-fald, når de bliver spærret inde i en kiste og sendt op i 15 meters højde på en klatrevæg.

Season 2

  • S02E01 Slankekure, kryb og tortur (Sæsonpremiere)

    • August 21, 2014
    • DR P3

    Menneskeforsøg er tilbage på DR3 og de to frygtløse testpersoner, Petra og Jasper, skal i dette program afprøve ekstreme slankekure, stikkes af de værste kryb i Danmark og udsættes for tortur. Hundredetusindevis af danskere eksperimenterer med forskellige slankekure. "Menneskeforsøg" udsætter Petra og Jasper for to af de mere ekstreme kure, der bl.a. hitter hos modeller og stjerner i USA. Jasper skal fylde maven med vat i en uge og Petras krop skal udrenses ved kun at drikke chili/citron-drik i en uge. Er det hvepsen eller bien eller gedehamsen eller humlebien vi skal være mest bange for? De sort- og gulstribede sataner stikker os danskere i sommervarmen, men hvilken er væst? Petra og Jasper ligger arme til et smertefuldt møde med naturens værste insekter. Mere end hver tredje danske mand går ind for tortur. Og i lande som USA og Israel kalder de det blot for "udvidede forhørsteknikker" og "moderat pres". Men hvad er tortur helt præcis, og hvordan påvirker det menneskekroppen? Det svar finder Petra og Jasper, når de underlægger sig ubehagelige torturmetoder som "waterboarding" og kinesisk vandtortur.

  • S02E02 Placebo og hårfjerning

    • August 28, 2014
    • DR P3

    Denne gang kaster forsøgskaninerne Petra og Jasper sig ud i drukmyter og tester bl.a. om man kan blive fuld af en alkoholfyldt næsespray og om vodkatamponen virker. De forsøger også at snyde sig til mindre smerte ved hjælp af placebo. Og så skal forsøgspersonerne have fjernet hår med pinchet fra de ømmeste steder på kroppen, for at finde det sted der gør mest ondt at blive hårfri.

  • S02E03 Brændenælder, nedsænket i vand og sadisme

    • September 4, 2014
    • DR P3

    Menneskeforsøgs to frygtløse testpersoner skal i dette program piskes med brændenælder, ligge nedsænket i vand i 24 timer i træk og teste om det er mænd eller kvinder der er mest sadistiske. Forsøgskaninerne Petra og Jasper kaster sig ud en række husråd om, hvordan man bedst lindrer brændenældesmerte, som fx spyt og tis. De ser nærmere på, hvor vandtæt menneskekroppen er, når de skal opholde sig i vand i et helt døgn i træk. Og så skal Petra og Jasper afsløres i, om de er sadistiske nok til at finde nydelse ved at se en anden person blive afstraffet.

  • S02E04 Festival

    • September 11, 2014
    • DR P3

    "Menneskeforsøg" er taget på festival for at teste menneskekroppen i ekstreme omgivelser. De prøver både at ødelægger deres trommehinder, nedbryde deres kroppe og spraye sig til mere sex. De to modige testpersoner Jasper og Petra kaster sig ud i festival-Danmark for at undersøge, hvor stor forskel det egentlig gør at bruge ørepropper, hvor mange fyre man kan tiltrække ved at smøre sig ind i fissesaft og de tester præcis hvor meget 10 dages hardcore festival-festeri ødelægger kroppen.

  • S02E05 Ophedning, forblinding og pillekur

    • September 18, 2014
    • DR P3

    I denne omgang af Menneskeforsøg skal de to menneskelige forsøgsdyr Petra og Jasper ophedes, forblindes og leve af piller. Forsøgskaninerne Petra og Jasper skal se om man virkelig kan få bedre hørelse af at være blind i tre dage, om man kan skifte al sin kost ud med piller og stadig leve sundt, og så tester de hvilken metode der er mest effektiv, hvis man skal tabe sig ved at svede så meget som muligt.

  • S02E06 Koldt vand, bumser og isoleret

    • September 25, 2014
    • DR P3

    I denne omgang af Menneskeforsøg skal de to menneskelige forsøgsdyr Petra og Jasper overleve i koldt vand, gro bumser i panden og leve uden fysisk kontakt med andre mennesker. Testkaninerne Petra og Jasper skal teste hvordan man overlever længst tid i koldt vand - skal man have tøj på eller ej og skal man ligge stille eller bevæge sig? De undersøger også vandrehistorien om manden der faldt i søvn med ansigtet i en pizza og vågnede op med bumser i panden. Og så finder de svaret på, hvordan det påvirker os, hvis vi dropper al fysisk kontakt med vennerne og kun er sociale via mobiler og computere.

  • S02E07 Maveplasker, smagsløg og svimmelhed

    • October 2, 2014
    • DR P3

    I denne omgang af Menneskeforsøg tester de to modige forsøgspersoner Jasper og Petra de mest smertefulde maveplaskere, hvor meget vi kan snyde vores smagsløg og hvordan man kan kurere svimmelhed. Testkaninerne Petra og Jasper skal trække i badetøjet og kaste sig ud i en række mave-, ryg- og lårplaskere for at finde ud af, hvad der er værst. De skal også spise sig gennem al det mad de ikke kan fordrage som surstrømning og maddiker i forsøg på at ændre deres smagsløg. Og så skal de svinges rundt indtil de brækker sig og prøve at kurere deres svimmelhed.

  • S02E08 Study drugs, myrer og politimagt

    • October 9, 2014
    • DR P3

    I denne omgang af Menneskeforsøg skal de to modige forsøgspersoner Petra og Jasper teste alternative study drugs, finde landets værste myrer og udsættes for politiets værste magtmidler. Kan en powernap, en energidrik, Ritalin eller koldt vand i ansigtet få dig til at levere bedre til en eksamen? Hvilke af de danske myrer er de allerværste når du stikker armen ned i en myretue i skoven? Og hvilke af politiets magtmidler er de værste og mest effektive - som fx peberspray, stun-gun og tåregas? Disse spørgsmål får du svar på i dette program, hvor testdyrene Petra og Jasper stiller deres krop til rådighed for videnskaben.

  • S02E09 Hyponose, holde vejret og sårheling

    • October 23, 2014
    • DR P3

    I dette afsnit af Menneskeforsøg skal testpersonerne Petra og Jasper hypnotiseres til at blive klogere og hurtigere, de skal lære at holde vejret længe under vand, og så skal de se, hvordan man mest effektivt heler sine sår. Forsøgskaninerne Petra og Jasper skal undersøge om de ved hjælp af hypnose kan blive bedre til matematik og hurtigere til at løbe. De skal også teste, hvilke metoder der kan få dem til at holde vejret under vand i længst tid. Og så får de lavet brandsår i huden, for at se om det er honning, plaster, slik, creme eller fosterfedt som heler såret bedst.

  • S02E10 Cyklist, skære løg og adrenalinkick (Sæsonafslutning)

    • October 30, 2014
    • DR P3

    I dette afsnit af Menneskeforsøg skal testpersonerne Petra og Jasper se hvad der er mest dødbringende for en cyklist i trafikken, hvordan du undgår at græde, når du skærer løg og de finder svaret på, hvordan du får det bedste adrenalinkick. De to modige forsøgskaniner Petra og Jasper skal cykle mens de SMS'er og mens de er fulde, for at se hvilken adfærd der er farligst. De tester også husråd som efter sigende skulle forhindrer tårer, når du skærer løg. Og så prøver de at få et gedigent adrenalinkick ved at blive udsat for henholdsvis voldsom frygt og en pep-talk der inkluderer råb og lussinger.