Home / Series / Spoed 24/7 / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Voetballer Jonas komt schreeuwend spoed binnen

    • August 29, 2016
    • VRT 1

    José heeft extreme buikpijn. Hij heeft een sterke polsslag, maar zijn bloeddruk is bijna onmeetbaar laag. Er is duidelijk iets heel ernstigs aan de hand. Jonas komt luid schreeuwend binnen. Tijdens het voetballen klikte zijn schouder uit de kom. Een dosis verdoving doet wonderen. Marc is nog maar vooraan in de 30, maar te weinig beweging, stress op het werk, roken en liters Red Bull maken dat hij op die jonge leeftijd al een hartinfarct krijgt. Staf is een verwoed fietser. Hij viel en brak zijn heup, maar babbelen kan hij nog als de beste. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S01E02 Een levensbedreigende infectie treft peuter Chloe

    • September 5, 2016
    • VRT 1

    Chloe is nu 2 jaar, maar ze is extreem prematuur geboren. De infectie die ze nu heeft opgelopen is levensbedreigend. Timmy sukkelt al 4 jaar met ontstekingen op zijn pancreas. Dat is extreem pijnlijk, en de ontstekingen blijven maar terugkomen. Marcel is heel zijn leven schrijnwerker geweest en nog steeds niet uit zijn werkhuis weg te slaan. Zijn zoon hoopt dat hij na het ongeval met zijn slijpschijf vandaag die gevaarlijke tuigen eindelijk voorgoed in de kast opbergt. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be

  • S01E03 Jager Theodoor kreeg een terugslag van zijn geweer

    • September 12, 2016
    • VRT 1

    Tijdens een mountainbiketour kwamen twee fietsers zwaar ten val. De ene heeft meer geluk dan de andere. Jolien is 26 en heeft MUCO. Ze verblijft meer in het ziekenhuis dan thuis. Theodoor is erg gepassioneerd door de jacht. Maar de terugslag van zijn geweer bezorgde hem het 'compartimentsyndroom'. Paul is gevallen. Hij is 76 en valt heel regelmatig. Hij beseft dat hij ouder wordt en misschien hulp nodig heeft. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S01E04 De autistische Dianta heeft agressieve aanvallen

    • September 19, 2016
    • VRT 1

    Myriam is 81 en heeft al de hele namiddag en avond pijn op de borst. Terwijl ze op spoed binnenkomt is het hartinfarct volop aan de gang. Maar als het even later wat beter gaat is ze toch vooral bezorgd om haar levenspartner Jean. Jesse heeft zijn knie horen kraken bij het voetballen. Dat wordt een gips... De ouders van Dianta brengen haar naar de spoedgevallen, want ze heeft heel agressieve aanvallen. Maar het onderzoek belooft erg moeilijk te worden. Dianta heeft een waterhoofd, ze is doof én zwaar autistisch. Eleonore heeft wat koorts. Haar papa komt met haar naar spoed omdat Eleonore een zeldzame immuunziekte heeft. De kleinste verkoudheid kan zeer ernstige gevolgen hebben. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S01E05 Een beschonken Emiel komt toe op spoed

    • September 26, 2016
    • VRT 1

    Dianta is opnieuw op spoed. Twee dagen geleden was ze hier ook al, maar de onderzoeken verliepen moeizaam. Nu willen haar ouders dat de oorzaak van Diantas' agressieaanvallen gevonden wordt. Emiel is behoorlijk beschonken wanneer hij toekomt op spoed. Bij een vechtpartij liep hij een diepe snee op in zijn hand, maar of hij zich morgen nog zal herinneren wat er gebeurd is, is zeer de vraag. Imelda haar been is nog niet zo lang geleden geamputeerd. Ze liep toen een infectie op van bacteriën die antibioticaresistent zijn. In de spoeddienst betekent dat dat er meteen speciale maatregelen moeten genomen worden. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S01E06 Fen viel meer dan 10 meter hoog van de klimmuur

    • October 3, 2016
    • VRT 1

    Fen viel meer dan 10 meter hoog van de klimmuur. Zijn zus had hem moeten beveiligen, maar kon hem niet houden en verbrandde haar handen. Bij een val van die hoogte wordt gevreesd voor ernstige gevolgen. Marcel komt binnen met extreme kortademigheid. Hij heeft enkele jaren geleden longkanker gehad, waarna een deel van zijn long werd weggehaald. Hij heeft ook chronische bronchitis en liep dit jaar al meerdere longontstekingen op. Deze opstoot was erger dan ooit tevoren. Annabel is nog maar 9. Ze viel van haar pony en is alles vergeten. Ze weet niet meer wat er gebeurd is, ook niet wat ze de rest van de dag nog gedaan heeft. Lilliane had plots verlammingsverschijnselen aan één kant van haar lichaam. Haar man vreest voor een beroerte. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S01E07 Marc loopt al twee dagen rond met een klaplong

    • October 17, 2016
    • VRT 1

    Ahmed is sushikok en komt binnen met hevige rugpijn. Na de scan blijkt zijn ruggengraat op heel veel plaatsen gebroken. Als veertiger heeft Ahmed de botstructuur van een tachtiger. Er is meer aan de hand. Jozef werd niet goed na het eten van enkele mandarijntjes. Het voelde wel een beetje als het hartinfarct dat hij 35 jaar geleden had... Zijn vriendin is er niet gerust in. Amy stak tijdens het eten een erwtje in haar neus. Maar het meisje is niet van plan het erwtje er zonder slag of stoot te laten uithalen. Marc komt binnen met een klaplong. Hij liep er al meer dan 2 dagen mee rond, een levensbedreigende situatie. Er moet snel ingegrepen worden. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S01E08 Jasmien blijft optimistisch na een dramatisch ongeval

    • October 24, 2016
    • VRT 1

    Jasmien haar hand werd in een drukpers verpletterd. De handchirurg moet proberen zoveel mogelijk van haar vingerkootjes te redden. Rosa voelt pijn op haar borst, maar ze praat zoveel dat het voor de dokters niet zo duidelijk is wat er nu precies aan de hand is. Christine heeft een wat vreemde vorm van epilepsie en krijgt bijna dagelijks een aanval. De ziekte maakt het leven voor haar en haar omgeving erg moeilijk. François heeft last van hevige anale bloedingen. Zijn vrouw is moslima en ze rolt haar matje uit om tot Allah te bidden dat het goed komt met haar man. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S01E09 Marc kreeg een trap van zijn paard

    • October 31, 2016
    • VRT 1

    Lars is normaal een levendige jongen, maar nu is hij helemaal futloos. Er is duidelijk iets ernstigs aan de hand in de buik van Lars. De enige manier om te weten wát is een operatie. Maar Lars heeft ook een stollingsprobleem met zijn bloed. Een operatie is dus ook een groot risico. De ouders van Lars zijn ten einde raad. Marguerite had vanmiddag een black-out bij de kapper. Ook thuis kon ze zich ineens heel wat dingen niet meer herinneren. Haar man maakt zich zorgen. Marc was in de weer met zijn paard toen het dier hem omverduwde. Het paard verschoot en trapte op zijn been. Josselin is extreem kortademig wanneer ze binnengebracht wordt. Ze heeft zo'n zware astma dat ze thuis met moeite van haar bed naar de zetel kan en omgekeerd. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S01E10 Een ontploft expansievat takelt Koen flink toe

    • November 7, 2016
    • VRT 1

    Tijdens het werken aan een verwarmingsinstallatie ontplofte het expansievat. Koen kreeg het vat in zijn gezicht en komt hevig bloedend toe op spoed. Paul is 76 en tijdens het supporteren voor zijn voetbalploeg voelde hij dat zijn gezicht scheeftrok. Even later was heel zijn linkerkant lam. Is het een beroerte of een hersenbloeding? Eén ding is zeker: het is zeer ernstig. Béatrice heeft al enkele jaren een neurostimulator tegen hevige rugpijn. Maar nu is ze gevallen met de fiets, en de stimulator lijkt niet goed meer te werken. Arthur is 4. Toen hij na de zwemles een zakje chips wilde bestellen viel hij met zijn hoofd tegen de rand van de toog. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be..

  • S01E11 John is overvallen en lelijk toegetakeld

    • November 14, 2016
    • VRT 1

    John baat een tankstation uit. Net voor sluitingstijd werd hij overvallen en lelijk toegetakeld met een baseballbat. Marguerite viel van de trap. Gelukkig had ze een alarmknop en hebben haar zoon en schoondochter haar snel gevonden. Twee Ierse Erasmus-studentes belanden op spoed na een ongelukje met een mes. De diepe snijwonde zal door de handchirurg bekeken moeten worden, maar de meisjes maken zich vooral zorgen over de kosten. Nadiye heeft MUCO. Ze krijgt al extra zuurstof sinds ze 14 was. Haar longen hebben nog slechts een capaciteit van 20 tot 25% en dus heeft ze dringend een longtransplantatie nodig. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S01E12 Alle hens aan dek voor Maria

    • November 21, 2016
    • VRT 1

    Het is heel erg druk op Spoedgevallen. Er moet veel aandacht gaan naar Maria. Ze komt binnen met een aneurysma, een scheurtje in de aorta. Als deze levensbelangrijke hoofdslagader helemaal doorscheurt is de kans op overleven zo goed als onbestaande. Leonardo kreeg een grote stelling op zich. Maar wegens de drukte op Spoed worden de eerste zorgen toegediend in een kleine onderzoeksbox. De andere patiënten moeten wat meer geduld hebben, want alle ernstige gevallen krijgen voorrang. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S01E13 Een kijk achter de schermen van Spoed 24/7

    • November 28, 2016
    • VRT 1

    Een kijk achter de schermen van 'Spoed 24/7', het humaninterestprogramma over de spoedgevallendienst van het UZ Leuven. Zes weken lang werd er dag en nacht gefilmd met 60 vast geïnstalleerde camera's.

Season 2

  • S02E01 Peggy komt binnen met een zware ontsteking

    • January 9, 2017
    • VRT 1

    Mathilde is in het rusthuis gevallen. Ze heeft pijn aan de schouder. Die lijkt gewoon uit de kom, maar er blijkt meer aan de hand. Tom komt binnen met een hoofdwonde. Hij heeft epilepsie en is gevallen... opnieuw, want de draadjes van de vorige hechting aan zijn hoofd zitten er nog in. Peggy wordt opgenomen met een zware ontsteking. Haar lichaam geeft nog nauwelijks weerwerk, want Peggy heeft kanker en de behandelingen hebben haar weerstand sterk verzwakt. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S02E02 Marius komt binnen met een draad in zijn oog

    • January 16, 2017
    • VRT 1

    Marius liep tijdens het voetballen tegen een de omheining. Een los stuk draad bleef in zijn oog haken. Cédric is schrijnwerker en schoot met een nagelpistool in zijn duim. Evelyn heeft pijn tussen de schouderbladen na een val van haar paard. Haar mama is erg bang dat Evelyn in een rolstoel zal terechtkomen. Frans heeft veel buikpijn. Hij heeft al jaren de ziekte van Crohn, maar nu zou de pijn ook een psychologische oorzaak kunnen hebben. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S02E03 Dieter werd hardhandig aangepakt

    • January 23, 2017
    • VRT 1

    Dieter heeft daarnet een pak slaag gehad. De dokter moet een forensisch verslag opstellen. Dennis is in paniek, want hij kan plots zijn benen nog maar nauwelijks bewegen. Maria heeft onhoudbaar veel pijn. De verpleegkundigen doen wat ze kunnen om haar gerust te stellen. Bruno komt kermend van de pijn in zijn borst binnen op spoed. 5 jaar geleden had hij al een hartinfarct en de dokter had hem toen gezegd dat hij gezonder moest leven... Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S02E04 Roger heeft een ongeluk met zijn cirkelzaag

    • January 30, 2017
    • VRT 1

    Roger zaagt met een cirkelzaag in zijn hand. Zijn vriend ziet het gebeuren en voelt zich schuldig. Guy is nog nooit echt ziek geweest, maar nu komt hij hevig rillend op spoed binnen. Zijn toestand is zeer ernstig. Philippe was met zijn zoon vanop een hoogtewerker bomen aan het snoeien. Er zwiept een tak tegen zijn hoofd en hij valt 5 meter naar beneden. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S02E05 Henri zijn vinger werd geplet tussen de deur

    • February 6, 2017
    • VRT 1

    Gerd komt binnen na een auto ongeval. Ze heeft heel wat letsels opgelopen, maar het gebeuren doet haar vooral nadenken over het leven. Guy was nog herstellende van een septische shock, als hij opnieuw naar spoedgevallen moet met een levensbedreigende aandoening. Julia is erg kort van adem. Ze sukkelt al een hele tijd met hart en longen, maar haar man wijkt niet van haar zijde. Henri (5) heeft zijn vinger tussen de deur geplet. Het ziet er niet goed uit, maar kleine Henri is bijzonder flink. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S02E06 Een avondje stappen eindigt voor Jasper op spoed

    • February 13, 2017
    • VRT 1

    Florent was met zijn vrouw gaan fietsen, maar kreeg een stok in zijn voorwiel en ging tegen de grond. Het ziet er niet goed uit. Zijn hele aangezicht is gebroken. Jasper was op stap geweest en had behoorlijk wat pintjes gedronken. Maar op weg naar huis zakt hij plots in mekaar. Niet van zattigheid, maar van de pijn. Lieve komt op spoed binnen met ontzettend veel pijn. Er is een zwaar bord op haar teen gevallen. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • S02E07 Dirk viel van een hoge werfstelling

    • February 20, 2017
    • VRT 1

    Dirk viel op een werf van heel hoog naar beneden en is levensgevaarlijk gewond. Voor de dokters is het alle hens aan dek. Een jonge Afghaanse vluchteling bleef bij het voetballen met zijn vinger haken in een afsluiting. De vinger is er helemaal af... Toon kreeg pijn op de borst toen hij zich druk maakte bij de bank. Tinne maakt zich veel zorgen want ze ziet 'm heel graag. Franciscus heeft een tracheostoma en moet spreken via een stemapparaatje. Maar de tracheostoma lekt...

  • S02E08 Een terugblik met het personeel van Spoed 24/7

    • February 27, 2017
    • VRT 1

    Na twee seizoenen van 'Spoed 24/7' blikken we samen met diensthoofd professor Sandra Verelst en hoofdverpleger Peter Deboutte terug op de thema's die tijdens de uitzendingen aan bod kwamen.

Season 3

  • S03E01 Een ontspoorde trein zorgt voor veel slachtoffers

    • October 23, 2017
    • VRT 1

    Een trein die net uit Leuven vertrokken was, ontspoort. Op de spoedgevallendienst wordt alles in gereedheid gebracht om slachtoffers op te vangen. Het coördineren van dit alles is moeilijk, want er is maar weinig informatie. Dan komt het bericht dat er 100 slachtoffers zouden zijn. Er wordt beslist om het rampenplan af te kondigen. Onder de slachtoffers zijn Jos en Renilde. Jos is er erg aan toe. Hij heeft een heel diepe snee in zijn hals en verloor veel bloed...

  • S03E02 Larissa werd gebeten door haar hond

    • October 30, 2017
    • VRT 1

    Larissa komt binnen met een hevig bloedende bovenlip. Haar hond heeft er een flink stuk uit gebeten. De plastisch chirurg probeert de lip zo goed mogelijk te redden. Oud-pastoor Verdoodt heeft barstende hoofdpijn. Het is exact dezelfde pijn als vorig jaar, en toen bleek het om een ernstige bloedophoping in de hersenen te gaan. Hij was toen naar eigen zeggen 'ver dood', maar hij blijft te allen tijde pastoor. Jelle is 1 jaar. Zijn mama is ongerust want zijn piemeltje ziet rood.

  • S03E03 Eline neemt per ongeluk Dafalgan in

    • November 6, 2017
    • VRT 1

    Noël is half verlamd en zijn vrouw zorgt voor hem. Maar nu loopt het mis. Ze vallen, allebei. En het ziet ernaar uit dat Diane een tijd niet voor haar man zal kunnen zorgen. Eline is 3 jaar. Ze had in de auto een doosje 'snoepjes' gevonden... Helaas bleek het om Dafalgan te gaan. Hoeveel ze ervan gegeten heeft weet niemand. Michael is lasser. Zonder het te beseffen valt er wat smeltijzer op zijn veiligheidsschoen. Het gloeiende ijzer gaat dwars door de schoen.

  • S03E04 Jeanine sukkelt met het hoornvlies van haar oog

    • November 13, 2017
    • VRT 1

    Wesley kan niet meer remmen met zijn bolide en knalt tegen hoge snelheid op een elektriciteitscabine. Zijn moeder hoopt dat hij nu tot inkeer zal komen. Miel is 89 en heeft nog nooit in een ziekenhuis gelegen. Hij heeft geen idee waarom hij nu midden in de nacht ineens naast zijn bed flauwvalt... Jeanine sukkelt al jaren met het hoornvlies van haar oog. Gewoon haar ogen opendoen 's ochtends kan voldoende zijn om haar hoornvlies te beschadigen. En dat is heel erg pijnlijk.

  • S03E05 Na een vechtpartij is de hand van Brian erg gezwollen.

    • November 20, 2017
    • VRT 1

    Na een vechtpartij is de hand van Brian erg gezwollen. Camille is 85 en werd wakker met kortademigheid en pijn op de borst. Bart liep een blessure op tijdens het mountainbiken met vrienden. Langeafstandloper Soufiane Bouchikhi viel tijdens een CrossCup-wedstrijd in Rotselaar over de meet, op zijn schouder.

  • S03E06 Hilda wilde 's nachts opstaan, maar raakte haar bed niet meer uit.

    • November 27, 2017
    • VRT 1

    Hilda wilde 's nachts opstaan, maar raakte haar bed niet meer uit. Haar man belde de 100. En dat is maar goed ook, want haar hele linkerzijde wil niet meer mee. Maar is het een hersenbloeding of een trombose? Dirk heeft een blaassonde, maar de sonde zit verstopt en dat is enorm pijnlijk. Dieuwke is 4 jaar oud. Ze is twee keer kort na mekaar uit bed gevallen. Mama is ongerust, want Dieuwke klaagt over het licht en ze heeft ook overgegeven. Jef is naar de spoedgevallendienst gekomen omdat hij een groot stuk van zijn gebit kwijt is. Hij vreest dat hij het misschien heeft ingeslikt.

  • S03E07 Bij een salto liep het mis voor Kobe

    • December 4, 2017
    • VRT 1

    Nona is twee. Ze kon al heel goed praten. Tot ze enkele dagen geleden begon te stotteren. En het wordt alsmaar erger. Kobe is 15. Hij ging voor het eerst met een vriend mee 'freerunnen'. Maar bij de salto liep het mis. Voor ze gaat slapen wil Eugenie de kat nog uit de kamer jagen. Maar ze valt en breekt haar heup. Het is al laat als Alain wordt binnengebracht. Alles wijst op een hartinfarct. Maar de artsen maken zich vooral zorgen omdat de symptomen al enkele uren geleden begonnen zijn.

  • S03E08 Leonia is plots erg vergeetachtig

    • December 11, 2017
    • VRT 1

    Sofie en Arno hebben vorige week een hond geadopteerd. Maar vandaag viel hij Sofie plots aan. Het gevolg is een diepe bijtwonde. Leonia is 84. Haar man brengt haar naar spoed omdat ze zich plots de namen van haar kinderen niet meer kan herinneren. En het is al de tweede keer dat dat gebeurt. Marc wilde een piano tillen, en plots valt zijn arm slap naar beneden. Hij voelt meteen dat het niet goed is. Elias is twee. Zijn mama en oma brengen hem naar de spoedgevallen omdat hij na 3 reeksen antibiotica nog steeds niet genezen is.

  • S03E09 Mucopatiënt David kreeg een longtransplantatie

    • December 18, 2017
    • VRT 1

    Sofie en Arno komen terug naar spoed. De bijtwonde is ontstoken en zal drastisch moeten aangepakt worden. Jef is 93. Er zit een stuk darm gekneld in zijn buik. Dat is niet alleen erg pijnlijk, maar ook dodelijk als hij niet snel geopereerd wordt. Maar Jef wil geen operatie meer. David is mucopatiënt. Hij kreeg enkele jaren geleden een longtransplantatie, maar de angst dat zijn lichaam die longen zullen afstoten is groot. Bo is zes. Ze heeft al oorbelletjes, maar ze krijgt ze niet meer uit, want het slotje is in het oorlelletje ingegroeid...

  • S03E10 Lucas is na een nachtje stappen elkaar gezakt

    • January 8, 2018
    • VRT 1

    Lucas en Lorenzo komen vroeg in de ochtend toe op spoed. Lucas is na een nachtje stappen op weg naar huis in elkaar gezakt. Heeft hij gewoon teveel gedronken, of deed iemand iets in zijn drankje? Ronald is twee en hij heeft vanmorgen plots een aanval van stuipen gehad. Zijn mama is doodongerust. René is al meer dan 25 jaar hartpatiënt. 20 jaar geleden kreeg hij een harttransplantatie. Vandaag komt hij naar de spoedgevallen omdat zijn hart onregelmatig, maar vooral ook veel te snel klopt.

  • S03E11 Imelda had een ongeval in de paardenstal

    • January 15, 2018
    • VRT 1

    Imelda heeft een passie voor paarden. Maar vandaag loopt het mis. Bij het openen van de stal wordt ze omvergelopen. Ze valt achterover met haar hoofd tegen de staldeur. Yves wordt door zijn tante naar de spoedgevallen gebracht na een zware epilepsieaanval. Yves kent het. Hij is nu 42, maar krijgt al sinds zijn babytijd regelmatig aanvallen. Kasper is nog geen twee jaar oud, maar hij komt al voor de derde keer naar de spoedgevallendienst. Deze keer heeft hij in de crèche zijn vingertje ergens tussen gestoken... Beytullam is schilder en kreeg een ladder tegen zijn hoofd. Maar eens aangekomen op de spoedgevallen blijkt het een prettig weerzien.

  • S03E12 De kleine Milla viel hard op haar hoofd

    • January 22, 2018
    • VRT 1

    Michael wordt na een complicatie bij het plaatsen van een stent in allerijl vanuit een ander ziekenhuis naar Leuven gebracht. Als de bloeding rond zijn hart groter wordt moet hij zo snel mogelijk een openhartoperatie ondergaan. Milla is vijf. Ze is hard op haar hoofd gevallen. Milla werd geboren met een handicap en ze valt regelmatig. Maar deze keer liep ze een schedelbreuk op... Michiel en zijn vader zijn gepassioneerde kajakkers. Tijdens de training klapt Michiels peddel plots hard in zijn aangezicht.

  • S03E13 Milo zakte op de trampoline door zijn elleboog

    • January 29, 2018
    • VRT 1

    Josefina is 78. Ze wilde een klusje opknappen... op een ladder. "Het waren maar drie treden", blijft ze op de brancard herhalen. Maar de gevolgen zijn zwaar. Christiane had heerlijke koteletjes gebakken. Maar bij het eten blijft er een stukje bot vastzitten in haar slokdarm. Er is een dringende ingreep nodig. De 10-jarige Milo heeft veel hobby's, en dat gaat al eens fout. Twee jaar geleden brak hij zijn elleboog. Vandaag probeerde hij zijn breakdance-moves op de trampoline en zakte daarbij door diezelfde elleboog.

Season 4

  • S04E01 Attila heeft een veel te hoge hartslag

    • September 2, 2019
    • VRT 1

    Attila komt naar de spoedgevallendienst met een veel te hoge hartslag. Dit hartritme is niet vol te houden. Er moet dringend iets gebeuren. Paul was vandaag hout aan het klieven. Eén moment van onoplettendheid en de kliefmachine had een stuk van zijn duim mee... Louis is nog maar anderhalf jaar oud. Hij is thuis hard tegen de kast gevallen. De wonde van de peuter zal gehecht moeten worden.

  • S04E02 Amelie kan plots niet meer op haar benen staan

    • September 9, 2019
    • VRT 1

    Annelies is met haar zoontjes Stan (3) en Kobe (1) op weg naar huis wanneer ze op de autostrade plots geramd worden door een vrachtwagen. Gene komt laat op de avond met zijn vrouw Amelie naar de spoedgevallen. Ze kon thuis niet meer op haar benen staan. Paul is in het halfduister eventjes onoplettend en krijgt een scherpe hoek van zijn aanhangwagen in zijn oog.

  • S04E03 De dokters willen een defibrillator inplanten bij Davinia

    • September 16, 2019
    • VRT 1

    Davinia is nog maar 22. Toch heeft ze nu al twee keer ernstige hartritmestoornissen gehad. De dokters willen een defibrillator inplanten. Denis kreeg een draaiende slijpschijf op zijn voet. Als gepensioneerd verpleger wist hij meteen wat hij moest doen. Vik is 5. Hij is van het aanrecht gevallen en moet nu wat neurologische testjes doen. Charlottes kaakbeen maakt al een hele tijd een knakkend geluid, en vannacht zat haar kaak ineens helemaal vast.

  • S04E04 Thomasje belandt met een zware blafhoest op spoed

    • September 23, 2019
    • VRT 1

    Gilberte was met haar man en vrienden op restaurant. Plots ligt ze in de ambulance. Alles wat daartussen gebeurd is kan ze zich niet herinneren. Nienke is 16. Tijdens een partijtje badminton met haar oudere zussen klapt haar knieschijf helemaal opzij. Thomasje is 5. Hij wordt midden in de nacht door zijn mama naar spoed gebracht. Hij heeft een zware blafhoest en kan maar moeilijk ademhalen.

  • S04E05 Studente Olivia viel achterover tijdens een sportles

    • September 30, 2019
    • VRT 1

    Philip werd op een wandelweg bij hem in de buurt aangevallen door een grote, razende hond. Lieve is 7. Na een ontsteking kan ze nu al een maand niet meer stappen. Michel wordt binnengebracht omdat er bloed zit rond zijn hart. Maar hij is al jaren hartpatiënt en zijn familie vreest het ergste. Olivia is student kinesitherapie. Tijdens een sportles valt ze plots achterover.

  • S04E06 Paul verliest steeds zijn evenwicht

    • October 7, 2019
    • VRT 1

    Betty kreeg 12 jaar geleden een hersenletsel dat alle communicatiekanalen met de buitenwereld afsloot. Enkel haar oogbewegingen heeft ze onder controle. Mike is motorcrosser. Tijdens zijn training vandaag is hij hard tegen de grond gegaan. En dat is niet de eerste keer...

  • S04E07 Een bouwvakker viel enkele meters diep op een werf

    • October 14, 2019
    • VRT 1

    Wynckolina is 19. Haar mama vindt haar thuis met schrammen en overal zijn stoelen omgegooid. Wynckolina zelf heeft geen idee wat er gebeurd is. Er wordt een bouwvakker binnengebracht die op de werf enkele meters diep in een liftkoker is gevallen. Ook Denise is gevallen, alleen weet niemand juist wanneer het is gebeurd. Denise zelf is erg verward.

  • S04E08 Kim is van haar paard gevallen en kan zich weinig herinneren

    • October 21, 2019
    • VRT 1

    Veerle is gevallen met de fiets. Ze heeft haar knie horen kraken. In een fitnesszaal krijgt Omid de volledige 400kg van het fitnesstoestel op zijn knie. In de manege is Kim van haar paard gevallen. Ze kan zich nauwelijks herinneren wat er gebeurd is.

  • S04E09 Maria's rechterkant wil niet meer mee

    • October 28, 2019
    • VRT 1

    Maria wordt overgebracht uit een ander ziekenhuis. Ze heeft een beroerte en haar rechterkant wil niet meer mee. Django wordt nat en onderkoeld binnengebracht. Na een avondje uit met vrienden is hij in de Dijle gesukkeld. Marijke werd gekrabd door haar kat. Niet de moeite om naar spoed te komen dacht ze zelf. Woiciech heeft al een tijd hartproblemen en kreeg daarvoor al een externe hartpomp. Omdat hij nu al enkele dagen hoofdpijn heeft en aan één kant niet goed meer ziet, denkt hij dat de hartpomp kapot is.

  • S04E10 Abdulmalik is aan het stuipen en moet naar de spoedgevallen

    • November 4, 2019
    • VRT 1

    Abdulmalik is 1. Zijn vader brengt hem in paniek naar de spoedgevallen omdat hij aan het stuipen is. De dokters moeten alle registers opentrekken. Betty komt ongerust naar de spoedgevallendienst. Ze heeft een wonde die maar blijft bloeden. Haar hele buik ziet al blauw van een bloeduitstorting. Davy ging een nachtje stappen. Na een vechtpartij eindigt het helaas in de spoedgevallendienst.

  • S04E11 Luka verzorgt zijn mama die van de trap viel

    • November 11, 2019
    • VRT 1

    Kris is 53. Hij ziet plots alles zwart worden. Zijn echtgenote An hoort een klap en vindt haar man in een plas bloed. Alcazar was in Brussel aan het werk toen een van zijn vingers door een machine werd verbrijzeld. Sofie is van de trap gevallen. Gelukkig is haar zoontje Luka mee om voor haar te zorgen. Kijara is 2. Ze voelt zich slecht en geeft alles over wat ze binnenkrijgt.

Season 5

  • S05E01 Aflevering 1

    • April 27, 2020
    • VRT 1

    Daniel werkt in hoogspanningscabines. Vandaag liep het mis. Een vlamboog trof hem in het aangezicht. Tania heeft longkanker. De ziekte is helaas al te ver gevorderd om nog te genezen, en dat is moeilijk om te aanvaarden. Quinten is amper één maand oud. Hij heeft sinds vannacht veel moeite met ademen en hij heeft geen fut meer. Liv kan zelf niet vertellen wat er gebeurd is. Ze krijgt immers haar mond niet meer dicht omdat haar kaak uit de kom is.

  • S05E02 Aflevering 2

    • May 4, 2020
    • VRT 1

    Josephine raakt betrokken bij een verkeersongeval. Ze wordt uit haar bestelwagen geslingerd en komt onder haar voertuig terecht. Yvonne is 93. Ze komt naar de spoedgevallendienst, omdat ze last heeft van een hardnekkige hoest. Maar bovenal heeft ze een bewonderenswaardige en aanstekelijke energie en levenslust. Catharina was op vakantie in Londen toen ze omvergereden werd door een fietser. Haar zoon studeert geneeskunde en gaf haar de raad naar huis te komen voor een bezoek aan de spoedgevallendienst. Cilou is 5. Ze is van de trap gevallen en haar hoofdhuid zal gehecht moeten worden.

  • S05E03 Aflevering 3

    • May 11, 2020
    • VRT 1

    Oswald is 81. Hij is normaal nog heel actief, maar sinds enkele uren heeft bij last van slecht zicht, evenwichtsproblemen en verwardheid. Zijn vrouw Monique is doodsbang dat ze haar man zal verliezen. Boer Guido was samen met de dierenarts zijn kalfjes aan het inenten toen hij plots achterover viel. Hij was enkele minuten bewusteloos. Lorenzo wordt in kritieke toestand binnengebracht. Hij is op een stilstaande bus ingereden. Zita is 11. Ze heeft een erg zware hoest, en het zou wel eens om een mycoplasma-infectie kunnen gaan.

  • S05E04 Aflevering 4

    • May 18, 2020
    • VRT 1

    Alle hens aan dek op de spoedgevallendienst. Er heeft zich zonet een man aangemeld die zou kunnen besmet zijn met het ebolavirus. Jasmina wordt binnengebracht met een grote bijtwonde op haar voet. Alex was net gaan slapen toen zijn vader een zware bons hoorde. Alex was uit zijn bed gevallen en heeft zich flink pijn gedaan. Jolien is 18. Ze heeft moeilijke jeugdjaren achter de rug en kreeg daar bovenop enkele maanden geleden te horen dat ze de ziekte van Hodgkin heeft. Kanker...

  • S05E05 Aflevering 5

    • May 25, 2020
    • VRT 1

    Jasmina is terug op de spoedgevallendienst. De bijtwonde die enkele dagen geleden hersteld werd, geneest niet zoals het hoort. Mailys is gisteren tijdens het uitgaan gevallen. Sindsdien zit haar duim uit de kom. Pijnlijk, maar haar vriendinnen komen niet bij van het lachen. Camille is amper 1, en bij de minste koorts krijgt ze een epilepsieaanval. Johnny is 58 en lijdt al 2 jaar aan COPD of rokerslong. Hij is er erg aan toe.

  • S05E06 Aflevering 6

    • June 1, 2020
    • VRT 1

    Mila is 3. Haar paard sloeg vanochtend tijdens de wandeling op hol. Mila viel en raakte een betonnen paal. Nelly zakt in het rusthuis plots in mekaar. De familie is niet echt voorbereid op de vragen over het levenseinde die op dat moment gesteld worden. Mina is een Ierse doctoraatsstudent. Hij heeft hevige pijn in de buik. Zijn appendix blijkt fors ontstoken. Dario is 16. Tijdens het studeren merkt hij plots dat hij scheef hangt en niet meer kan praten.

  • S05E07 Aflevering 7

    • June 8, 2020
    • VRT 1

    Mathieu is zelfstandig tuinaannemer. Bij het rooien van een boom schoot zijn kettingzaag plots oncontroleerbaar weg. Lut en Stefaan komen net terug van een grote reis. Op weg naar huis worden ze geramd door een spookrijder. Maria is 88. Ze is uitgegleden bij de bakker. Nochtans hadden haar zoons haar verboden om nog alleen op stap te gaan. Ava was vorige week gevallen. De diepe hoofdwonde werd toen gehecht, maar haar mama vreest nu dat de wonde niet goed geneest.

  • S05E08 Aflevering 8

    • June 15, 2020
    • VRT 1

    Marc is onderweg met zijn vrachtwagen wanneer hij plots hevige pijn krijgt in de borst. Het blijkt een zwaar hartinfarct te zijn en hij wordt naar de spoedgevallen overgebracht. Sergio wilde zijn bestelwagen schoonmaken. Hij gebruikte ontvetter, maar kreeg het bijtende goedje in zijn ogen. David wordt kermend van de pijn binnengebracht nadat hij met zijn motor door een afslaande auto gegrepen werd. Lyana is 7 maanden oud en sinds gisteren heeft ze een rode vlek op haar voet die alsmaar groter wordt.

  • S05E09 Aflevering 9

    • June 22, 2020
    • VRT 1

    An viel in het donker bij een huis van vrienden in een 3 meter diep keldergat. Brent heeft een ziekte waardoor het kaliumpeil in zijn bloed soms gevaarlijk laag zakt. Wanneer hij op spoed binnenkomt is hij helemaal verlamd. Maria is haar hele leven boerin geweest. Nu is ze 91 en ze is de laatste tijd al verschillende keren gevallen. Rosanne is 7. Ze heeft glutenintolerantie en de dokters vrezen dat daar nu ook nog eens diabetes bovenop komt.

Season 6

  • S06E01 Aflevering 1

    • August 30, 2021
    • VRT 1

    Evarist werd vandaag op zijn boerderij aangevallen door een stier. Hij is bij bewustzijn, maar heeft veel pijn. Mario kreeg op het werk plots pijn op de borst. Hij werd door de bedrijfsarts meteen naar de spoedgevallendienst gestuurd. Er wordt een patiënt binnengebracht met brandwonden op de armen en in het aangezicht. De hogedrukpan was tijdens het koken opengegaan. Thaïs bleef met haar nagel achter de bench van de hond haken. Haar mama kan niet kijken. Alleen al bij het idee van de afgescheurde nagel valt ze bijna flauw. Lucas is één. Hij werd geboren met een hartafwijking en is al veel ziek geweest. Nu heeft hij veel koorts, en zijn ouders maken zich zorgen.

  • S06E02 Aflevering 2

    • September 6, 2021
    • VRT 1

    René heeft op enkele jaren tijd al 21 operaties achter de rug. Hij is één been kwijt en heeft een knieprothese in het andere been. Vandaag heeft hij zoveel pijn in die knie dat hij er niet meer op kan staan. Seppe is tijdens het uitgaan gevallen en zijn elleboog moet gehecht worden. Maar hij wil vooral zo snel mogelijk terug naar de Overpoort. Els is toiletdame in de uitgaansbuurt. Normaal kan ze de beschonken jeugd goed aan, maar vandaag kreeg ze enkele rake klappen. Gaston is twee. Hij begon vannacht zo vreemd te hijgen en te hoesten dat zijn papa hem meteen naar de spoedgevallen bracht. Viviane is 61. Ze droomde dat ze aan het skydiven was, en viel uit bed.

  • S06E03 Aflevering 3

    • September 13, 2021
    • VRT 1

    Gilbert is 79 en in uitstekende fysieke conditie. Maar nu wordt hij binnengebracht met verlammingsverschijnselen en spreekt hij wartaal. Sam was met een kettingzaag aan het werk toen het misliep. Geert heeft al een hele dag onophoudelijk last van neusbloedingen. Hij kan het bloeden niet meer stelpen. Anaïs is 11. Ze is op school door haar knie gezakt. Mama maakt zich zorgen, want Anaïs had net een knieoperatie en een moeizame revalidatie achter de rug.

  • S06E04 Aflevering 4

    • September 20, 2021
    • VRT 1

    Monique is 74. Ze wordt binnengebracht op de spoeddienst met koorts en een lage bloeddruk. Omdat Monique nierpatiënt is, is de situatie onrustwekkend. Bernard is vrachtwagenchauffeur. Hij kreeg bij het uitladen van zijn vrachtwagen een chemisch product in zijn gezicht. Roberto is pianist. Tijdens het oefenen van een Mazurka van Chopin viel hij plots flauw op zijn piano. Seth is 8. Enkele dagen geleden slikte hij per ongeluk een speelgoedmuntstuk in. Het zit ergens vast en zal er moeten uitgehaald worden.

  • S06E05 Aflevering 5

    • September 27, 2021
    • VRT 1

    Erik heeft darmkanker. Hij probeert er samen met zijn vrouw Roselinde het beste van te maken. Maar vandaag heeft hij koorts, en dat heeft hij anders nooit. Sander raakte met zijn gezin enkele maanden geleden betrokken in een zwaar auto-ongeval. Tot vandaag bezorgt de stress daarrond Sander regelmatig hartritmestoornissen. Adriaan is voetballer en tijdens de wedstrijd vanavond is hij hard tegen een tegenspeler gebotst. Zijn neus heeft duidelijk de grootste klap opgevangen. Monique is 81. Gisteren is ze gevallen met de fiets. Maar omdat ze vannacht niet kon slapen van de pijn aan haar pols is ze naar de spoeddienst gekomen.

  • S06E06 Aflevering 6

    • October 4, 2021
    • VRT 1

    Een werkman is van 8 meter hoog naar beneden gevallen. Het traumateam komt in actie. Frank is 72. Een tiental dagen geleden werd er een tumor weggehaald aan zijn nier. Nu komt hij naar de spoedgevallendienst omdat hij bloed plast. Ilay is transgender. Niet zo lang geleden werd bij zijn transitieoperatie baarmoeder en eierstokken weggehaald. Maar sindsdien heeft Ilay darmproblemen. Michel staat beroepsmatig dagelijks op ladders. Maar toen hij vandaag met een ladder de dakgoten wilde schoonmaken liep het mis.

  • S06E07 Aflevering 7

    • October 11, 2021
    • VRT 1

    Herman is 78. Hij werd 14 dagen geleden geopereerd aan zijn prostaat. Maar de wonde is begonnen te infecteren. Christine is 65. Ze heeft al veel jaren problemen met de bloeddoorstroming in haar aders. Daardoor is ze ook al een been kwijtgeraakt. Vanmorgen voelden haar andere been en voet plots koud aan. Tony werkt op de afdeling radiologie in het UZ. Hij was vanochtend met zijn speedpedelec onderweg toen hij werd gegrepen door een auto. Bibifatima is 6. Haar darmen zitten goed verstopt, want ze drinkt niet genoeg water. Maar babbelen kan ze als de beste.

  • S06E08 Aflevering 8

    • October 18, 2021
    • VRT 1

    Kaat zou nooit zelf naar de spoedgevallendienst gekomen zijn. Maar haar dochter is verpleegkundige en herkende de tekenen van een herseninfarct. Flore is met haar vader naar de spoeddienst gekomen omdat ze zich zorgen maakt over een vreemd gezwel in haar arm. Ilona heeft al enkele jaren de ziekte van Susac, een zeldzame hersenaandoening. De gevolgen voor haar en haar man Antoine zijn zwaar. Lieselotte speelt basket. Tijdens de training knalde ze met haar hoofd tegen dat van een medespeelster. Brandon is een baby van net 2 maanden. Hij is wat ziekjes, maar omdat hij werd geboren met een hartafwijking, maken zijn ouders zich zorgen.

  • S06E09 Aflevering 9

    • October 25, 2021
    • VRT 1

    Michel is bouwvakker. Een klein werkje met een slijpschijf liep mis. Daniel is 76. Hij is al enkele dagen geconstipeerd, maar het is pas nu hij niet meer kan van de pijn dat zijn vrouw hem kan overtuigen om naar de spoeddienst te komen. Sophy is 31, maar haar medisch dossier is al behoorlijk lang. Vandaag komt ze met vreselijke rugpijn naar de spoedgevallendienst. Lenn is 9. Hij is gevallen op school, maar hoe het precies gebeurd is weet hij vreemd genoeg niet meer.

  • S06E10 Aflevering 10

    • November 1, 2021
    • VRT 1

    Richard staat op de wachtlijst voor een niertransplantatie. Vannacht werd hij opgebeld omdat er een nier voor hem gevonden is. Marc begon vanavond plots bloed over te geven. Hij had zoveel pijn dat hij de straat op rende om hulp te zoeken. Ria kreeg pas te horen dat ze borstkanker heeft. Vanavond werd ze overmand door emoties en ging ze hyperventileren. Brent en Arnold zijn studenten. Na een avondje uit wilden ze met de fiets naar huis, maar dat liep niet helemaal volgens plan.

  • S06E11 Aflevering 11

    • November 8, 2021
    • VRT 1

    Paul heeft al een tijdje last van evenwichtsproblemen. Toen hij vandaag met de fiets wilde vertrekken is hij lelijk gevallen. Eric is 72 en heeft een opstoot van COPD of rokerslong. Hij heeft het gevoel dat hij aan het stikken is. Geert is 54. Hij was zijn kelder aan het opruimen toen hij plots hevige pijn kreeg in de borststreek. Lionel is 87. Zijn gezondheid gaat achteruit en het wordt voor zijn vrouw Cecile steeds moeilijker om voor hem te blijven zorgen. Tobe is 11. Na de voetbaltraining raakte zijn vinger geplet tussen de deur.

  • S06E12 Aflevering 12

    • November 15, 2021
    • VRT 1

    Joseph is 83 en wordt zwaar verbrand binnengebracht. Er kwam een steekvlam uit het gaskacheltje in de badkamer. Luc is fervent wielertoerist. Vandaag maakte hij een zware val. Maar Luc maakt zich over alles zorgen, behalve over zijn eigen verwondingen. Fenna is drie. Tijdens het spelen met haar broer kreeg ze plots veel pijn aan haar arm. Maar Fenna heeft haar elleboog al meerdere keren ontwricht. Het wordt ook wel een 'zondagsarmpje' genoemd. Yana is 23. Toen haar paard steigerde is ze eraf gevallen. Carina is gestruikeld over haar enthousiaste honden. Haar been doet pijn, maar ze is vastbesloten om zo snel mogelijk terug naar huis te gaan.

  • S06E13 Aflevering 13

    • November 22, 2021
    • VRT 1

    Patricia is 88. Ze wordt door haar zoon naar de spoedgevallendienst gebracht met een gapende hoofdwonde. Quinten is tijdens het skaten pijnlijk terechtgekomen op zijn pols. Caius is 5. Hij heeft als peuter veel last gehad van koortsstuipen. Tot grote ongerustheid van zijn mama leken die stuipen vandaag plots terug van weggeweest. Ilse is op een feest bij het dansen uitgegleden. Je zou bij zo'n banale val geen schade verwachten. Maar Ilse heeft osteoporose... Kleine August is van de trap gegleden en heeft een hoofdwonde.

  • S06E14 Aflevering 14

    • November 29, 2021
    • VRT 1

    Siebe Deweirdt was nog maar net verkozen tot Junior Flandrien van het jaar wanneer hij tijdens een training onderuit gaat. Hij hoopt dat de val zijn pisteseizoen niet om zeep helpt. Pavlin viel op het werk van een ladder en kwam terecht op een raster van betonijzers. Marie is uit haar kinderstoel op de salontafel gevallen. Er is een tand weg en haar tandvlees wordt zwart. Gilbert is 84. Hij kreeg thuis plots hevige pijn in zijn benen en rilkoorts. Isabel heeft al een tijdje pijn aan haar voet en haar tenen worden blauw. Zelf is ze niet overtuigd van de ernst van de situatie.

  • S06E15 Aflevering 15

    • December 6, 2021
    • VRT 1

    Yasmine is 28. Gisteren kreeg ze te horen dat ze een zeer zeldzame kanker heeft. Vandaag heeft ze zoveel hoofdpijn dat haar vader en haar echtgenoot Patrick haar naar spoed brengen. Ludo is zelfstandig keukeninstallateur. Maar vandaag liep het werken met de zaagmachine helemaal fout. Amelie viel enkele dagen geleden van haar fiets, op haar kin. Ze kan sindsdien niet meer kauwen. Hasse is 9. Ze kreeg op een feest kokend water over haar benen.