Bir Kitap Oldu’nun ilk bölümünde, yetenekli genç yazar Emre Gül ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Tüm sorularımızı yanıtlayan Emre Gül'ün yazma süreçlerine ve okurlarıyla olan bağına daha yakından bakma fırsatı yakalarken, kitaplarına dair bilinmeyenleri keşfettik ve kendisiyle keyifli oyunlar oynadık.
Bu bölümde, genç yazar Aslı Arslan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Arslan, yazarlık yolculuğunun başlangıcını anlattı ve kendi duygularından yarattığı karakterlerine dair ilgi çekici detaylar paylaştı. Arslan’ın yeni kurgusuyla ilgili heyecan verici tüyolar öğrenirken, kitabının ismini henüz bulamadığını öğrendik. Genç yazar, ayrıca izleyicilerden gelen soruları içtenlikle yanıtladı ve eğlenceli oyunlarla bölüme enerji kattı.
Bir Kitap Oldu’nun yeni bölümünde yetenekli genç yazar Dilara Keskin ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Dilara Keskin ile isminin hikayesini, Rusya’daki imza gününü ve satır aralarındaki sırları konuşurken, yeni kurguları hakkında ipuçları aldık. Dilara Keskin ile oyunlar oynadığımız bu samimi bölümü kaçırmayın!
Bir Kitap Oldu’nun yeni bölümünde, fantastik ve bilim kurgu türlerinde özgün eserler veren yazar Maral Atmaca’yı ağırladık. Maral Atmaca, yazarlık yolculuğunun başlangıcını ve Wattpad yazarı olmanın hayatındaki anlamını paylaştı. Atmaca, özel hayatını gizli tutma tercihinin sebeplerini ve eserlerinde eğitim temalarını neden işlediğini anlattı. Ayrıca, yazarın fantastik hikayeleriniı kurgulama sürecindeki ilham kaynakları ve yeni projeleri hakkında heyecan verici ipuçları aldık.
Yeni bölümümüzde, genç ve yetenekli yazar Beyza Aksoy’u ağırladık. Bu ilham dolu sohbette, Aksoy’un siyah evren ve beyaz evren kavramlarını nasıl yarattığını konuştuk. Aksoy ile yazdığı kitapları tek tek ele aldık ve yazarın kendi deneyimlerinden ve süreçlerinden etkileyici detaylar öğrendik. Beyza Aksoy, 15 yaşında yayımladığı ilk kitabından bahsederken, sürekli çalışarak oluşturduğu özgün matematiği ve yazar kimliğiyle “grinin varlığını” nasıl keşfettiğini anlattı.
Bu bölümde, oluşturduğu kurgularla okurlarını evrenden evrene gezdiren yetenekli genç yazar Almina Taner ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Almina ile yarım kalan kurgularından yeni kitabını nasıl ve ne zaman yazmaya başladığına kadar pek çok detayı konuştuk. Almina Taner, kitabı “Orion"un sonu ile ilgili soruları samimiyetle yanıtlarken; “İpi Kopuk Kuklalar"ın yaratım sürecini, “Rakun” kitabının hangi duygularla ortaya çıktığını bizimle paylaştı.
Kübra Kiraz Berk; yeni kitabı Bir Papatya Şarkısı 2’yi yazarken yaşadığı duyguları, ilham veren bir rüyayla başlayan yazma sürecini bizimle paylaştı. Berk ile karakteriyle kurduğu özel bağı, farklı türlerde yazma nedenlerini, eğitim hayatı ve staj döneminde edindiği deneyimlerin kitaplarına nasıl yansıdığını konuştuk. Ayrıca Kübra Kiraz Berk’in Yangınlar Kime Ağlar ve Alabora Limanları kitaplarının yayım tarihlerine dair detayları öğrenirken; Rüzgarın Sesi ve Operatöre Bağlanıyorsunuz gibi dikkat çeken eserlerine de değindik.
Ceren Melek ile “zorba yazar” ünvanının ardındaki nedeni, Ateşpare serisindeki yenilikleri; Kalıntı, Kırık İnci ve Tatsız Bir Öykü kitaplarının yaratım süreçlerini konuştuk. Melek; teknolojiyi neden kitaplarında sıkça kullandığından, ona en çok benzeyen karakterin kim olduğundan, gelecek planlarından ve kurgularını oluştururken ilhamın nasıl geldiğinden de bahsetti.
Bir Kitap Oldu’nun yeni bölümünde Wisteria ve Zirve Ötesi kitap serilerinin yaratıcısı Adora Yağmur’u ağırladık. Adora Yağmur; ters köşe kurgulara olan ilgisini ve okurlarını şaşırtma tutkusunu paylaşırken Wisteria evreninin oluşum sürecinden karakter kartlarına, kapak tasarımlarından haritalara kadar yaratım sürecinin perde arkasını anlattı. Adora’dan Zirve Ötesi’ni yazmaya nasıl başladığını, okuma günlüğü fikrinin nasıl ortaya çıktığını ve “ilk görüşte aşk” temasına nasıl yaklaştığını da bu keyifli sohbette dinledik.
Bir Kitap Oldu’nun yeni bölümünde okurlarını zaman ve gerçekliğin ötesine taşıyan Sezin Karameşe’yi konuk ettik. Sezin Karameşe; küçük yaşlarda resimlerini çizerek hayat verdiği Bahçede Kaybolan Çanta kitabı ile başlayan yazarlık yolculuğunu ve parapsikoloji yöntemlerine olan ilgisinin nasıl başladığını anlattı. Birlikte, On Dün Önceki Kız ve Otuz Yedi kitaplarının konularını incelerken kendisinden Yıldıza Dokunmak kitabının çıkış hikayesini dinledik. Karameşe, şarkılarla kitapları birleştirme fikrinin nasıl ortaya çıktığını ve yazarlıkta ulaşmak istediği hayalini bizimle paylaştı. Ayrıca Karameşe’nin kitaplarının gizli ortak noktasını da bu samimi sohbette konuştuk.