Home / Series / En bid af historien / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 1930'erne

    • January 11, 2016

    Hella Joof og Rasmus Bjerg rejser tilbage til 1930'erne - en tid i danmarkshistorien, hvor de klassiske kønsroller regerer. I tre dage får Hella og Rasmus prøvet deres grænser af og udfordret deres smagsløg, når de skal spise 30'ernes klassiske retter og leve som både herskabsfolk, landmænd og arbejdsløse. Den kommer til at stå på morgengymnastik med Kaptajn Jespersen, hårdt arbejde for at holde varmen og livet som gårdsangere for at tjene ekstra skillinger til dagen og vejen. Hvordan får Hella det mon som tjenestepige? Hvordan reagerer Hella og Rasmus, når måltidet står på blodsuppe? Og hvad siger Rasmus til livet som arbejdsløs i mellemkrigstidens fattige Danmark?

  • S01E02 Vikingetiden

    • November 15, 2016

    Hella Joof og Rasmus Bjerg rejser omkring 1000 år tilbage i tiden - til vikingetiden - en periode forbundet med vilde togter, fantastiske fortællinger og grundlaget til det Danmark, vi kender i dag. Men hvor meget er myter, og hvor meget er sandt om vores forfædre? Det finder Hella og Rasmus ud af, når de i tre dage skal leve, som vikingerne gjorde. De skal fylde maverne med fåretestikler, hestekødssuppe, fyrrebark og mjød, og når de ikke har travlt med at spise, kaster de sig over vikingetidens barske livsstil. Kan de mon klare det?

  • S01E03 1970'erne

    • November 22, 2016

    Hella og Rasmus rejser tilbage til det årti, som de selv er vokset op i, 1970'erne. Her skal de leve i tre dage og opleve flere sider af opbrudstidens årti. Hella og Rasmus får rig mulighed for at spise masser af hvidt brød og mikromakro-mad, og så skal der i tidens ånd selvfølgelig ryges både før, under og efter maden. Det bliver et stærkt gensyn med både landgangsbrød, hjemmelavet vin og hippietidens stærke kollektivisme. Overlever de traditionelle familiemønstre mon, når Hella bliver en del af kvindekampen? Hvordan klarer Rasmus tidens nye, bløde manderolle?

  • S01E04 Romantikken

    • November 29, 2016

    Hella og Rasmus besøger Danmark i 1800-tallet under Romantikken. De skal leve som både rigmænd i det bedre borgerskab og som ludfattige bønder. Romantikken var en guldalder for kunst og kultur, og derfor skal Hella og Rasmus naturligvis også finde frem til deres indre kunstnere. En af dem kommer også til at mærke på egen krop, hvordan det føles at blive helbredt af en igle. Maden er et kapitel for sig. Blandt andet er vildsvine-øjenbryn og ålekage på menuen. Hvordan har Hella og Rasmus det med at drikke alkohol til hvert eneste måltid? Hvad siger Rasmus til at børste tænder med kridt og sæbe? Og kan Hella mon finde sig i, at hun som bondekone skal stå op til alle måltider?

  • S01E05 1950'erne

    • December 6, 2016

    Hella og Rasmus tager tilbage for at leve i 1950'erne - et årti, hvor danskerne trækker vejret dybt efter 2. verdenskrigs ødelæggelser. Her skal Hella og Rasmus prøve livet i middelklassen med højfjeldssol og frimærkedampning og senere spise sig mætte som fuldmægtig og frue. I tre dage med tydelige kønsroller indlægges Hella og Rasmus til at smage på 50'ernes konservative madtrends. Hvad synes Hella og Rasmus om kirsebærvinen Kijafa, Richs kaffe, blævrende torskerand og ikke mindst gris i lange baner? Bliver Rasmus mon rask, når Hella serverer ham den helbredende fløjlsgrød? Hvordan klarer Hella det som husmor, når hun skal skrælle kartofler på tid?

  • S01E06 Renæssancen

    • December 12, 2016

    Hella og Rasmus spiser sig igennem Renæssancen fra 1536 til 1660. De skal leve som adelige med store kjoler, fantastisk fråseri og overdådig mad. Det bliver tre dage med dårlig hygiejne, og så skal Rasmus være Kong Christian 4. for en dag. Hella og Rasmus kommer heller ikke udenom at drikke krydret vin til morgenmad, sætte tænderne i udblødte saltsild og smage vores alle sammens nationalfugl, svanen. Lykkes det mon Hella at helbrede pestramte Rasmus med en død kylling? Finder Hella sig i, at Rasmus vil brænde hende på bålet? Og hvad gør Hella og Rasmus, når de i lægekundskabens hellige navn skal smage deres eget tis?