عاشقانههای سیمین دانشور و جلال آل احمد از اتوبوسی در مسیر تهران شیراز، در بهار ۱۳۲۷ شروع شد و تا زمان مرگ سیمین در خاطرات و نوشتههای او ادامه پیدا کرد و حتی مرگ جلال نیز نتوانست به آن پایان دهد. سیمین عشق را زیسته و همین است وقتی در سرویشون از عشق حرف میزند مخاطب فضای عاشقانه ی آن را عمیقاً درک می کند.
"سووشون" یکی از اولین رمانهای ایرانی است که روایت اصلی آن بر محور زندگی یک زن میچرخد. با این رمان برای نخستین بار است که صدای یک زن ایرانی رسا شنیده میشود. داستانی که از سال ۱۳۴۸ تا کنون صدها هزار نسخه از آن منتشر شده و در این پنج دهه در صدر رمانهای محبوب و پرفروش به شمار میآید. در سطح جهان نیز یکی از مشهورترین رمانهای ایرانی است که بالغ بر ۱۷ زبان ترجمه و منتشر شده است.
در حالی که کشور درگیر قحطی و بیماری بخاطر اشغال جنوب ایران توسط انگلیسیها در جنگ جهانی دوم است، حاکم عروسی مجللی برای دخترش برگزار میکند. زری و یوسف برخلاف انتظار به مراسم میروند. زری نگران است که یوسف با انتقاد از ریختوپاشهای مجلس، خشم حاکم را برانگیزد؛ چرا که یوسف باور دارد این هزینهها باید صرف نجات مردم از گرسنگی و فقر شود.